PENNY ROOX KONDIGT HAAR DEBUUT EP AAN MET NIEUWE SINGLE BABY BLUE

Penny Roox brengt 1 maart ‘24 haar nieuwe single “Baby Blue” uit. Het is een donkere, meeslepende ballad over het vervreemden van een geliefde. Hiermee kondigt ze ook haar

debuut-EP ‘By My Side’ aan – die in mei 2024 zal verschijnen. Het is haar allereerste EP die ze uitbrengt met onder andere de singles ‘Baby Blue’ en titelsong ‘By My Side’.

Penny Roox: “’Ik voelde op een gegeven moment de liefde uit mijn handen glippen – voor iemand waar ik eigenlijk dacht dat dat nooit zou gebeuren. Het is een lastig proces, dat vervreemden van een geliefde, met soms heel veel hoop en soms alleen maar donkere dagen.” In Baby Blue laat ze zich van haar sterke kant zien; met haar gepassioneerde en

kwetsbare benadering brengt ze de sterke emoties over met slechts één woord of lettergreep. 

Penny Roox’ debuutsingle “Mean” uit 2021 kreeg veel aandacht – het nummer verschijnt een aantal weken in de Verrukkelijke 15-stemlijst van Radio 2 en wordt verschillende keren gedraaid (o.a. Radio 1, Radio 2, 3FM, Studio Brussel). Ondanks de lancering van haar carrière tijdens de pandemie, heeft Penny zichzelf gevestigd als een veelbelovende live-artiest. Ze trad op bij verschillende radioshows en opende voor bekende artiesten als Mell & Vintage Future, Seasick Steve en The Waterboys. In 2023 werd Penny Roox geselecteerd voor de Popronde, waarmee ze door heel Nederland toerde en is ze Music Hub Brabant Talent. Ze werkte samen met Skiggy Rapz (o.a. Eefje de Visser, Diggy Dex, Nina June) toe naar haar debuut-EP ‘By My Side’ – een verzameling verhalen over mensen aan haar zijde, gehuld in een melancholisch alternatief pop jasje.