Nederlandstalig garagerocktrio KrachtStroom brengt derde EP ‘Keerzijde’ en nieuwe single ‘Het is te laat’ uit op vrijdag 1 maart

Het gitaartrio KrachtStroom uit Amsterdam speelt altijd met stijlen als punk, stonerrock en grunge. Zo ook op haar derde EP ‘Keerzijde’, waar zanger/gitarist Lex Coppoolse zeker ook zijn punkinvloeden in de teksten stopt. De eerste single ‘Ons Zwijgen’ die de band eind november uitbracht schetste al het beeld van de dystopische wereld die voor ons ligt. En in de tweede single ‘Het is te laat’, die de band nu samen met de EP uitbrengt, wordt het succes van het patriarchaat bevraagd. Bij de single is een lyric video gemaakt waarin door AI gegeneerde beelden de teksten kracht bijzetten.

Voor deze opname ging KrachtStroom een samenwerking aan met Steven van der Werff van Studio Mono, die eerder werkte met onder meer Hang Youth, The Covids, Ploegendienst en MICH.

Op vrijdag 15 maart presenteert KrachtStroom haar EP in Volta in Amsterdam.

KrachtStroom is een Amsterdams powertrio dat naast zanger en gitarist Lex Coppoolse bestaat uit bassist Paul van den Heuvel en drummer Marnix Timman. De band speelt Nederlandstalige garagerock met stoner- en punkinvloeden, maar grunge is ook nooit ver weg. De leden van KrachtStroom vinden elkaar in het feit dat ze lekker willen rocken maar niet altijd rechttoe-rechtaan. De band vindt originele invalshoeken in ritmes, akkoorden en teksten. En dat allemaal in het Nederlands, de taal die het dichtst bij zanger en gitarist Lex Coppoolse staat. De songschrijver rapte in het verleden Nederlandstalig in een cross-over gezelschap en speelde vervolgens in een Engelstalige rockband. Maar hij vindt het beste van alle werelden plus een gezonde dosis garagerock in KrachtStroom.

In 2020 verscheen debuut-EP ‘Gemengde Gevoelens’ en in 2022 volgde de EP ‘Meer Gemengde Gevoelens’.

De EP wordt in eigen beheer uitgebracht op Spotify, Bandcamp, iTunes, Tidal en bijna alle andere muziekdiensten.