Met ‘Hell Bent’ ramt Five Dollar Shake er een hele scheiding uit

Five Dollar Shake brengt ‘Hell Bent’ uit, de eerste single en opener van het aankomende debuutalbum ‘Bigger Heart’. Een nummer over wanhoop, woede en veerkracht. Zangeres Lucinda Legaspi vertelt: “Ik schreef ‘Hell Bent’ toen ik het beu was me verdrietig en machteloos te voelen tijdens m’n scheiding.”

Het einde van haar huwelijk trok een diepe groef in Legaspi’s leven: “Ik was boos op mezelf omdat ik niet boos was op de situatie, en dus schreef ik teksten om mezelf woedend te laten zijn. Woede kunnen voelen gaf me de energie en kracht om een weg vooruit te zien. Ik hoop dat ‘Hell Bent’ andere mensen ook uit dat lethargische moeras kan helpen.”

‘Hell Bent’ is vanaf 20 oktober te beluisteren via alle streamingskanalen. Het is de eerste single van het album ‘Bigger Heart’ dat Five Dollar Shake op 27 januari presenteert in poppodium De Helling in Utrecht. Kaarten zijn nu in de verkoop via dehelling.nl.

Album ‘Bigger Heart’

‘Hell Bent’ is het perfecte voorproefje voor ‘Bigger Heart’, opvolger van EP ‘1, 3, 3, 4…’ uit 2022 en de eerste full length plaat van Five Dollar Shake.

Het album is rauw en puur, en vertelt een voor bijna iedereen herkenbaar verhaal van een gebroken relatie. Een scheiding zette het leven van Legaspi op z’n kop. Als hart op de tong-zangeres begon ze alle woede, frustratie en pijn van zich af te schrijven, met de band als ultieme uitlaatklep. “I’m hell bent to make it out alive” zingt ze vastbesloten in de stevig rockende plaatopener. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan: “You did wrong by me and you did right by you”, klinkt het gefrustreerd in ‘Wrong By Me’.

‘Bigger Heart’ gaat ook over empowerment, over realiseren dat je aan jezelf genoeg hebt (’Damn Self’), terwijl je voor het eerst met een boormachine in je hand staat om in je nieuwe huis een plank aan de muur te bevestigen (’I Can Do It Myself’). Over weer op boevenpad gaan (’Midas’), over het even niet meer zien zitten (’It Will Do’) en over alles weer in perspectief zien, met alle emoties die daarbij komen kijken, in de monumentale titelsong ‘Bigger Heart’.

Er zit bloed, zweet en tranen in het schaamteloos oprechte ‘Bigger Heart’. Toch is het album geen tranendal maar juist een energiek manifest voor empowerment. Gemaakt om lekker hard te draaien, en dan komt Five Dollar Shake je het verhaal ook nog graag live vertellen. Op 27 januari presenteert de band haar album in De Helling in Utrecht. Hierna volgt een albumtour door Nederland.

Five Dollar Shake speelde al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van Amerikaanse soul en blues-topacts als Southern Avenue en Fantastic Negrito. In 2022 verscheen de eerste EP ‘1,2,3,4…’ en in 2023 de meeslepende Lizzo-cover ‘Cuz I Love You’. ‘Bigger Heart’ werd met producer Bram Dewachter in studio Wedgeview opgenomen.

Five Dollar Shake is:

Lucinda Legaspi – zang
Anne Kruiter – gitaar
Marja Silvertant – basgitaar
Bas van der Starre – Hammond, toetsen
Jelmer de Haas –  drums

www.fivedollarshake.nl