Nederlandstalige garagerockband KrachtStroom brengt vandaag nieuwe single uit!

De band KrachtStroom komt in 2024 met hun derde EP en brengt als eerste wapenfeit vandaag het nummer ‘Ons Zwijgen’ uit. Voor dit nummer creëert frontman Lex Coppoolse een dystopische wereld die in de toekomst voor ons kan liggen. Kernzin is de regel: “Ons zwijgen vult de wereld met dode vlinders”. Deze zin is vrij vertaald vanuit een Spaanse tekst die Coppoolse in 2007 in Nicaragua als graffiti op een muur zag staan, en die hem altijd is bijgebleven.

Voor deze opname ging KrachtStroom een samenwerking aan met Steven van der Werff van Studio Mono, die eerder werkte met onder meer Hang Youth, The Covids, Ploegendienst en MICH.

KrachtStroom is een Amsterdams powertrio. De band speelt Nederlandstalige garagerock met stoner- en punkinvloeden, maar grunge is ook nooit ver weg. De leden van KrachtStroom vinden elkaar in het feit dat ze lekker willen rocken maar niet altijd rechttoe-rechtaan. De band vindt originele invalshoeken in ritmes, akkoorden en teksten. En dat allemaal in het Nederlands, de taal die het dichtst bij zanger en gitarist Lex Coppoolse staat. De songschrijver rapte in het verleden Nederlandstalig in een cross-over gezelschap en speelde vervolgens in een Engelstalige rockband. Maar hij vindt het beste van alle werelden plus een gezonde dosis garagerock in KrachtStroom.