Yachtwerk releaset single Bike

De wind door je haren, de eindeloze race en de obstakels die op je (fiets)pad komen; op 4 augustus brengt de Delftse soul/rock band Yachtwerk het nummer ‘Bike’ uit. Hierin bejubelen ze – hoe kan het ook anders – de fiets! Maar er schuilt meer achter.

Dit oeroude vervoermiddel wordt namelijk gebruikt als een metafoor voor het leven, wat één grote rit vol pieken en dalen is. De onvermijdelijke eindbestemming is aan de horizon maar blijf bewust van het niet-oneindige aantal hoogtepunten in deze reis. Het credo is dan ook ‘just ride the lane of life’ en zo voelt het nummer ook; up tempo, avontuurlijk en vol met onverwachte wendingen. De shuffle, die doet denken aan ‘Reelin’ In The Years’ van Steely Dan, zorgt samen met de baspartij voor een strakke groove, waarover de gitaarpartijen en de speelse zang voortbewegen.

Het nummer ‘Bike’ maakt de EP ‘Light Fantastic’ compleet, na het eerder uitbrengen van singles ‘Fay’ en ‘Wise In Every Way’. Deze drie nummers op de EP zorgen voor mooi geheel, die niet verkeerd zouden klinken, tijdens een autorit langs de Amerikaanse westkust. De EP eindigt een succesvolle eerste helft van 2023 voor de band, met optredens op Westerpop en TivoliVredenburg.