Nieuwe Nederlandse Popmuziek: De Sterrenwacht – Bodywarmer

Buitenaardse muziek met een goede beat, veel energie en een lading lekkere vibes.

De Sterrenwacht (Daniël de Booij 1992 & Ruud Wensink 1984) maakt Nederlandstalige pop. Soms akoestisch, soms vol elektronisch, meestal een mix van beide. Daniël opgegroeid in ’t Gooi en Ruud in Twente. Gloednieuw en met trots presenteren ze hun tweede single (releasedatum: 16 September 2022).

Bodywarmer
Het zomerse nummer Bodywarmer is ontstaan tijdens een roadtrip en neemt je mee terug naar de zomer! Het gaat over geluk, eenzaamheid, verlangen en de zoektocht naar liefde. Bodywarmer is een metafoor voor dit herkenbare ongrijpbare gevoel. Verschuil je je of ga je de uitdaging aan? Bodywarmer wordt uitgebracht samen met een videoclip.

Onmiskenbaar herkenbaar
Alles door Daniël & Ruud geschreven, gecomponeerd, gespeeld, gezongen en geproduceerd in hun eigen studio. Het plaatje wordt compleet door gevatte vocalen met hier en daar een knipoog. Dit maakt het sterrenwachtgeluid onmiskenbaar herkenbaar. Uitgebracht onder het eigen label samen met visuals en video’s van eigen hand. De tweede single ‘Bodywarmer’ is na ‘WTF Heb Ik Gedaan’ het volgende nummer van een reeks nieuwe De-Sterrenwacht-muziek in 2022. Een live act volgt later dit jaar.

Achtergrond
Daniël is afgestudeerd als muziekproducer aan het conservatorium in Haarlem. Ruud als Industrial Designer aan Universiteit Twente. Nieuwe gave dingen creëren vanuit het niets is waar het om draait. Al jong zijn beide in de muziek actief. Ruud meestal op bas, Daniël vooral in de studio. Na Rock, Punk, Singer Songwriter, Dance en Elektronisch hebben ze hun krachten gebundeld en gaan weer terug naar hun roots met Nederlandse Pop. De Sterrenwacht!