Nieuwe single ‘Soms Sta Ik Uit’ van KrachtStroom verschijnt 11 maart

Van gitaartrio KrachtStroom verschijnt de nieuwe single ‘Soms Sta Ik Uit’. Deze is afkomstig van de EP ‘Meer Gemengde Gevoelens’ die later dit jaar zal verschijnen. Voor deze release is de band een samenwerking aangegaan met producer Paul Willemsen (oa Michelle David & The Gospel Sessions). Deze verrassende combinatie vindt zijn oorsprong in de gezamenlijke liefde voor de puurheid van het liedje. Net als bij ‘Soms Sta Ik Uit’ is de basis van elk nummer live opgenomen in de analoge E-Sound Studio wat uiteindelijk tot een hechte sound heeft geleid. Dit natuurlijk gemengd met de vuigheid die KrachtStroom altijd al bezit.

Voor nummer ‘Soms Sta Ik Uit’ duikt frontman Lex Coppoolse in de dualiteit van de mens. Hij verdiept zich in een stem van binnen die niet altijd de persoon is die de rest van de wereld ziet. “Verlegen en uitgesproken, stil en losgebroken,” zingt hij in het nummer. In de coupletten is duidelijk het verleden van Coppoolse als rapper in een cross-over band te horen.

KrachtStroom is een Amsterdams powertrio dat naast Coppoolse bestaat uit bassist Paul van den Heuvel en drummer Marnix Timman. In 2020 verscheen debuut-EP Gemengde Gevoelens. De band speelt Nederlandstalige garagerock met stoner- en punkinvloeden, waarbij grunge nooit ver weg is. De leden van KrachtStroom vinden elkaar in het feit dat ze vol willen rocken maar dan wel met een twist. De band vindt originele invalshoeken in ritmes, akkoorden en teksten. De voertaal is het Nederlands, wat het dichtst bij zanger/gitarist Lex Coppoolse staat. De songschrijver rapte in het verleden Nederlandstalig in een cross-over gezelschap en speelde vervolgens in een Engelstalige rockband. Maar samen met de twee andere KrachtStroom-bandleden vindt hij het beste van alle werelden plus een gezonde dosis garagerock in KrachtStroom. Waarvan nieuwe single ‘Soms Sta Ik Uit’ het bewijs is.