‘Window’: de rauwe en heerlijk rockende nieuwe single van The Arthurs

Window is de vijfde single dat op het onlangs uitgebrachte album ‘Glass’ is verschenen

‘Window’ is de nieuwste single van de Amsterdamse/Rotterdamse band The Arthurs. De track is de vijfde single van het alternatieve rockkwartet dat op het tweede album ‘Glass’ is verschenen. ‘Glass’ is onlangs op vrijdag 25 juni uitgebracht.

Evenals de videoclips van de eerder uitgebrachte singles ‘Red Letter Days’ (met daarin actrice Kiki van Deursen) en ‘Something with Oceans’, was ‘Window’ recentelijk Video van de Dag bij Pinguin Radio.

Vorige week was ‘Window’ ook Video van de Week bij Never Mind the Hype. Zij schreven er het volgende over: “In vergelijking met enkele andere singles van de band, pakt Window het een stuk rauwer aan, in plaats van de meer psychedelische sound van tracks als Something With Oceans of Void. Denk hier aan vroegere Dandy Warhols vermengd met de harde gitaarslagen en chaotische solo’s van Black Rebel Motorcycle Club. Net als de vorige video’s zijn The Arthurs niet vies van wat humor met een diy aanpak, daar de clip is geregisseerd door zanger Robin zelf. We zien de band in een kamer omringd door rode gordijnen, waarbij ieder lid wisselt van rol in de band, waarbij eenieder de draak steekt met diverse over-the-top rockmoves. in ieder geval, rock je zondagmiddag gewoon maar even compleet met Window.”

De clip van ‘Window’ werd opgenomen in Muziekcentrum Blue in Alkmaar.