The Arthurs brengt het veelbelovende tweede album “Glass” uit

De alternative rockband komt hiermee met de langverwachte opvolger van ‘When I’m Sane’

“Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grootste festivals. Into The Great Wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!” – Popunie ‘When I’m Sane’ album review.

“The track is an absolute wonder, a real gem…it won’t be that much longer before the band goes international and captures their hearts….Be sure to listen to this track…it’ll be worth your while, trust me.” – It’s All Indie (UK) ‘Red Letter Days’ single review.

De Amsterdamse/Rotterdamse alternative rockband The Arthurs heeft afgelopen vrijdag (25 juni) het tweede album ‘Glass’ uitgebracht. ‘Glass’ (tien tracks) is hiermee de opvolger van debuutalbum ‘When I’m Sane’ uit 2017. Een week voor de release van ‘Glass’ werd de rockende single ‘Window’ uitgebracht, die ook op het nieuwe album te horen is. ‘Window’ was inmiddels al “Video van de Dag” bij Pinguin Radio en “Video van de Week” bij Never Mind The Hype.

De muziek van The Arthurs is te omschrijven als melodieuze, dynamische alternative rock, waarin scheurend elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met melodieuze en melancholische, soms psychedelische composities. Er zijn invloeden te horen van bands uit uiteenlopende tijdperken, zoals The Doors, Nirvana, The Smiths en Pixies, maar de band onderscheidt zichzelf vooral met een eigen unieke sound en stijl.

‘Glass’ release shows:
Zaterdag 10 juli DOOR, Dordrecht (uitverkocht)
Zondag 18 juli Cinetol, Amsterdam (uitverkocht)

In november staat de band in het voorprogramma van de legendarische Engelse new wave-band Fischer-Z in De Boerderij in Zoetermeer.