Juryfinalisten Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 bekend!

Welke acts mogen optreden tijdens het finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2021 in Theater Zuidplein? Na een aantal intensieve feedbackavonden maakt Popunie de jury uitslag van alle vier de categorieën bekend. Dit zijn de acts die door de jury gekozen zijn in de categorieën Bands, Singer/Songwriter, Hiphop en Producer en in de finale in september te zien zullen zijn.

Categorie Bands: LUCASFumageIndigo PastelSammie Sedano
Categorie Singer/Songwriter: AlbertineRoi SoleilAvondwinkelDavina
Categorie Hiphop: YASZ BaseJephán The OneDripple6ixJahma
Categorie Producer: HebbeBagelOrbKromabisDJ Backspace
Publiek wildcard per categorie
Net als vorig jaar beslist het publiek wie de laatste finale-spot wint. Per categorie zijn er nog een aantal acts geselecteerd, die kans maken op de wildcard. Op de Popunie site is alvast te lezen op welke acts er gestemd kan worden. De act met de meeste stemmen wint de laatste finale-spot in zijn/haar categorie. Jouw favoriete act naar de finale stemmen? Check dan de sitevan de GPR. Er kan van vrijdag 28 mei 10:00 tot maandag 31 mei 18:00 gestemd worden, waarna de stemmen geteld en de laatste finalisten bekend gemaakt zullen worden. Spannend!

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam
De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op zaterdag 18 en zondag 19 september, in Theater Zuidplein.
 
De weg naar de finale
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

Prijzenpakket
De finalisten krijgen sowieso een gage van € 265,- per persoon (tot max. 6 personen) voor het optreden tijdens de finale. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-). De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijgt de winnaar en de publieksfavoriet een Meet The Pro-sessies jaarabonnement voor twee personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2022 in Rotterdam. Dit is natuurlijk nog afhankelijk van hoe de situatie rondom corona er dan voorstaat. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

De Belofte
De winnaars worden automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards categorie De Belofte. De Belofte van 2019 Wowi en 2020 Liza Weald gingen onlangs met elkaar in gesprek over o.a. de GPR, het uitgeroepen worden tot De Belofte, hun ervaring met het natraject en meer.

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook.