LUCAS

LUCAS brengt nieuwe single Overtijdse Liefde uit

LIEFDESVERDRIET VAN A TOT Z
De tweede EP ‘Ambivalent’ van LUCAS komt op 21 mei uit. Overtijdse Liefde, de laatste single daarvan, neemt je mee op liefdesreis. Dromerige koortjes, fragiele gitaarpartijen en poëtische teksten zorgen voor een filmisch tafereel; het zou zo in Call Me By Your Name of Please Like Me kunnen. Luister Overtijdse Liefde op Spotify en alle overige streamingdiensten.

Overtijdse liefde doet je terugdenken aan een liefdesherinnering/-fantasie, waarvan met nostalgische gevoelens afstand wordt gedaan. Mischa Dirksen, de producer waar LUCAS mee samenwerkt, introduceerde een filmsample uit His Girl Friday (1940), om dit nostalgische gevoel te versterken. ‘Het was een leuke zoektocht naar het passende fragment en we wilden ook iets heel ouds, zodat we niet met rechten in de knoei kwamen,’ aldus Mischa. Verder speelde Anne Roos Peterse de gitaar in à la Sufjan Stevens, die de muziek schreef voor de toepasselijke Call Me By Your Name.

LUCAS schreef dit nummer op de Russische gitaar van diens oma. ‘Als bijna afgestudeerd toetsenist is mijn “vocabulaire” in mijn pianospel uitgebreid. Soms is dat een nadeel; de vele mogelijkheden komen dan in de weg te staan van de emotie van het nummer. Gitaarspelen kan ik amper, waardoor ik me goed kan richten op de tekst en melodie van het nummer, de lading. Zeker op deze gitaar, een hele oude, Russische van de tweede man van mijn oma. Die klinkt zo authentiek, zo geweldig!’

Luister Overtijdse Liefde nu op een brakke zondagmorgen, in de file naar huis, wanneer je wakker wordt of… Liefdesverdriet hebt.

foto: Lieve Eek