Sunshine – CHARMPLAY; Leden Call it Off releasen muziek met nieuwe band!

Hilversumse band CHARMPLAY maakt doorstart met nieuwe bandleden van de voormalige poppunkband Call It Off en komt met nieuwe muziek!

“SUNSHINE” zo luidt het nieuwe nummer van de band CHARMPLAY. Sunshine is een opbeurend zomernummer wat gaat over het vinden van de juiste balans in het leven. Duistere gedachten overwinnen door troost te zoeken in, en het gevoel te omarmen dat we krijgen van, één van de belangrijkste bronnen van leven: de ZON!” Krachtiger kan het niet, juist in deze tijd. Het nummer is geschreven gedurende de corona tijd. Ook de band ging door een donkere tijd heen met line-up wisselingen en de band Call it Off dat uit elkaar viel. De jongens sloegen de handen in één en er was weer licht aan het einde van de tunnel. Kortom het perfecte nummer om aan een nieuwe start te beginnen!

Nieuwe formatie
Tijdens de pandemie achter de voortdurende stilte gebeurde er achter de schermen eigenlijk best wel veel. Zo werd de albumrelease door corona meerdere keren uitgesteld en waren er wat veranderingen bij het label. Dromen en doelen moesten bijgesteld worden, en ook besloot de band afscheid te nemen van voormalig drummer Eddie van Dongen en gitarist Laurens Huinder. Toen de band “Call it Off” begin 2020 aankondigde dat ze er letterlijk mee gingen stoppen, ontstonden er al vrij snel ideeën voor een eventuele nieuwe formatie. Na goed overleg tussen de huidige en potentiële bandleden en na kennismaking en overleg met label Quizzical Smile Entertainment, besloten drummer Sergei Christian en gitarist Gio Sliwa samen te gaan werken met CHARMPLAY. Een kersverse samenwerking met een nieuw team dat klaar staat om van start te gaan!

Nieuwe muziek
De band was al regelmatig te horen- of te gast bij 3FM en NPO radio 2, speelde de afgelopen 5 jaren tot in alle uithoeken van Nederland zalen plat. Van ’t Paard in Den Haag tot Poppodium de Vorstin in Hilversum, waar zij hun eerste headline show in 2019 direct deden uitverkopen. Nu is hun muziek geëvolueerd en gegroeid om nog motiverender te worden, zowel fysiek als mentaal, dankzij de kenmerkende grooves die de vaak hoopvolle, soms confronterende maar altijd inspirerende teksten dragen. De band is nu compleet, gebalanceerd en klaar om te gaan!
CHARMPLAY is READY TO UNMUTE met hun nieuwe single “Sunshine” welke op 23 april 2021 uitkomt!
Charmplay

CHARMPLAY is een band met een verfrissende combinatie van scherpe songteksten, catchy muziek en een focus op het in beweging krijgen van het publiek. Een must-see voor de fans van Bastille, The Killers en The 1975! De “feelgood indie/dance-pop” van deze energieke band is zowel fysiek als mentaal motiverend vanwege de kenmerkende grooves en hoopvolle en inspirerende teksten.