Cowboy Love

De single Cowboy Love door Martin Malibu en Donja Darroodi komt IS vrijdag 30 juli uitgekomen. Het is een single over het volgen van de fantasie, geïnspireerd op italo-westernfilms uit de sixties, met een videoclip geregisseerd door Linus Kropp.

Met de gevonden tijd door uitgevallen projecten, begon charmezanger Martin Malibu zich te fascineren voor filmcowboys.

Hij vertelt hierover: “Cowboys volgen een innerlijk kompas en ervaren geen conflicten in hun denken. Ze hebben het lef om de buitenwereld uit te schakelen om zo de koers van het hart te varen. Hoe fijn zou het zijn als we dat lef zouden hebben?”

Donja Darroodi – die als zangeres debuteert in de single – zegt hierover: “De tekst is samen tot stand gekomen: hij over de cowboys, ik over het vallen voor een cowboy. Martin en ik hadden direct een creatieve klik: hij speelt gitaar en ik begin te zingen. Eigenlijk ben ik kledingontwerper, maar voor Martin maak ik graag een uitzondering.”

De videoclip, gefilmd door Linus Kropp, is opgenomen op het platteland in Twente: “Martin en ik zijn al een tijdje samen aan het werk. De ene keer denkt ie dat ie Fransman is en komt ie ineens aan met een bosje rozen. Nu zijn het weer cowboys… Maar het is een toffe videoclip geworden hoor, met een even tof nummer!”

Martin Malibu is het muzikale alter-ego van Marnix Vinkenborg: “Martin laat iedereen zien dat je je jeugddroom kan volgen. We kunnen allemaal een cowboy zijn als we het écht willen!”