Dawn Brothers

Dawn Brothers brengen nieuw album uit

Vandaag delen de Dawn Brothers hun vierde album ‘Dusk’. Samen met het album delen ze ook de video voor hun nieuwste single ‘In My Dreams’.

Na de succesvolle albums ‘Stayin’ Out Late’, ‘Classic’ en ‘Next of Kin’ inclusief bijbehorende tournees door Europa en een optreden op het legendarische Americanafest in Nashville (TN), deden de Dawn Brothers een stapje terug. Net zoals voor de rest van de muziekindustrie werd het jaar 2020 volledig voor hen opgeschud, ze keerde zich naar datgene waar ze nog wel controle over hadden: muziekmaken. De band maakte effectief gebruik van hun tijd door aan een nieuw albumte werken. Het resultaat, ‘Dusk’, bevat acht country-rock songs die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. Ze creëren met het album een sonische wereld waarbij de luisteraar zich als het ware op een zomerse dag aan het zwembad kan wanen.

Ze trokken met een grote camper vol apparatuur naar een petite Longère midden in de natuur in Frankrijk – ver weg van de rest van de wereld. Samen met hun goede vriend Tim van der Burg richtten ze een studio in de woonkamer in, ontvlamde ze de barbecue, wisselde hun spijkerbroeken voor zwembroeken en begonnen met het opnemen van het album. Voor dit album is de band dan ook op zoek gegaan naar een nieuw geluid en een nieuwe manier van schrijven. In vergelijking met de vorige releases is het proces van het opnemen van ‘Dusk’ meer afgestemd op hun visie van creëren. De hoeksteen van dit album is de intolerantie voor overdaad en het vermijden van gimmicks. Dit resulteerde in een zekere puurheid van het geluid en het simplistische karakter van de nummers. Deze aspecten zijn duidelijk terug te horen in nummers als Toss and Turning, In My Dreams en Vista Cruise. Het album bevat acht country-rock songs, die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. Daarnaast creëren ze een sonische wereld hun luisteraars van warme zomerdagen bij het zwembad zitten, waar men de drums en gitaren kan horen echoën door de vallei onder het huis waar ‘Dusk’ is opgenomen.