Zomerse Indie-Pop Dubbel-Singel van Pieter David voor op het terras

“Hurts Allright schreef ik op tour in Libanon. We sliepen met 5 personen in een appartementje in een stadje op de bergvlakte van Libanon. Snikheet, geen airco, dus slapen terwijl je luistert naar toeterende auto’s door de open ramen…”

Songwriter en producer Pieter David uit Utrecht brengt zijn derde dubbel-single van dit jaar uit. Tot voor kort vooral veel op tournee in Griekenland, Libanon en Engeland met de internationale groep the Flying Seagull Project bracht de pandemie Pieter terug in zijn studio. De gecancelde shows en tours en de bijkomende teleurstelling wierpen hem terug op de oorspronkelijke liefde voor hoe muziek je kan raken. “Als je alles zelf doet, van schrijven, tot inspelen, inzingen en mixen, dan heb je zo’n onvoorstelbare hoeveelheid te leren. Tegelijk zitten we in een glorieuze tijd waarin zo eindeloos veel goede muziek langs komt. De neiging is al snel om eindeloos te blijven pielen om jezelf zo hoog mogelijk te plaatsen op een fictieve ladder. Door mezelf te dwingen om de cyclus van liedje naar release korter te maken merk ik dat mijn studio weer echt een playground is geworden.”

Met frissie indie-pop vol gitaren en synths doet Pieter David denken aan acts zoals Jon Bellion of Twenty One Pilots. Zelf zegt hij hierover “I wish, maar dat zijn wel acts die ik tof en inspirerend vind. In mijn tienerjaren drumde ik veel Rock en Punk nummers, ook toen ik de gitaar oppakte was Pop Rock de muziek waar ik mee begon. De ontmoeting tussen dikke synths, harde beats, en toch die Grunge/Rock rand vind ik ontzettend leuk om mee te spelen.”

Hurts Allright / She’s Everywhere
Hurts Allright schreef ik op tour in Libanon. We sliepen met 5 personen in een appartementje in een stadje op de bergvlakte van Libanon. Snikheet, geen airco, dus slapen terwijl je luistert naar toeterende auto’s door de open ramen. Ik werd wakker door het zonlicht met het refreintje van Hurts Allright in mijn hoofd. Zo’n soort wakker dat je eigenlijk door wilt slapen maar weet dat als je dat doet dat deze melodie voor altijd weg is. Ik twijfelde sterk of het al bestond maar moest het vastleggen, dus ik sloop het appartement uit, ben met de gitaar in de bus gaan zitten schrijven en opnemen en voordat de rest wakker werd had ik een liedje. Het gaat over touren en hoe ik mijn lief dan soms kan missen, maar ook dat dat tourleven een bewuste keuze is. Ik hou echt van die vieze, te kleine appartementen, het douchen in een badkamer waar je niet eens rechtop kunt staan, brakke nachten on the road en tegelijk hou ik er van om daarna weer thuis te komen. She’s everywhere gaat over de lente, precies deze tijd eigenlijk. Het was nog even spannend hoe schrijnend de referentie naar drankjes op het terras zou worden, maar gelukkig zijn de terrassen net op tijd weer open voor mijn release, toch tof dat ze daar rekening mee weten te houden in zo’n complexe pandemie.

Hurts Allright / She’s Everywhere is 30 april uit via alle streamings diensten!