Powertrio ROKUS debuteert met twee singles!

ROKUS giet sprekende Nederlandstalige teksten in een mix van grunge, (post)punk en alternative rock. Het resultaat is een stevige melodische cocktail met een sterk eigen geluid. Het powertrio tapt uit alle vaten van het leven (en de dood), waarbij elke slok anders smaakt. Dat zorgt live al een paar jaar voor boeiende optredens. Nu is ook het debuut van ROKUS op de streamingdiensten een feit – met twee nieuwe singles!

Dit festivalseizoen bracht ROKUS ‘Als Ie Staat Moet Ie Erin’ uit. De dubbelzinnige coverart suggereert op niet mis te verstane wijze waarover deze eerste single gaat. Het is een dikke vette knipoog naar één van de bekendste albumhoezen die Andy Warhol ontwierp. ‘Als Ie Staat Moet Ie Erin’ is een energiek en ondeugend nummer met een lekkere rauwe rand. De stuwende drums en baspartij, de catchy gitaarriff en de recht-voor-je-raap attitude geven het nummer een aanstekelijk en pompend gevoel. De trompet halverwege het nummer zorgt voor een geslaagde twist die doet denken aan Balkan beats. Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een potentiële festivalkraker.

Met de tweede single ‘Ooievaar’ gooit ROKUS het over een andere boeg. De band schreef het nummer als eerbetoon aan een vriend, die veel te vroeg overleed. De opnames vonden plaats in een Haagse studio; dat kan ook niet anders met deze titel. Voor ‘Ooievaar’ staat de gitaar in een onconventionele EEBBBB-stemming, zoals Soundgarden soms gebruikte. Samen met de krachtige vocalen en de percussie zorgt het voor een sterke en karakteristieke sound. ‘Ooievaar’ maakt duidelijk dat ROKUS zich graag laat inspireren door de 90s grunge en dat de slogan ‘Herder van de Nedergrunge’ op zijn plaats is.