ENJAKU YOYO: Japans Technopop-Duo vestigt zich in Limburg en Neemt Deel aan Popronde 2024

“We beschouwen Nederland als het Koninkrijk van de Dance muziek,” zegt Koko. “Ik was in eerste instantie bang dat onze aparte uitkijk op Elektronische Muziek ook hier niet geaccepteerd zou worden, maar toen ik met mijn eigen ogen zag hoe iedereen los ging op onze muziek, smolten mijn zorgen als sneeuw voor de zon.”

Koko vormt samen met Jun ENJAKU YOYO, een Technopop act geboren in Japan. Sinds twee jaar wonen Koko en Jun in Heerlen en ze zijn nu voornemens om nooit meer weg te gaan!

Nieuwe pop Single en Dromen van Best Kept Secret

Jun en Koko werken momenteel hard aan het aan de man brengen van hun debuut single “Xanadu”, die deze week met new music Friday wordt uitgebracht. Xanadu is een energieke plaat met elementen van Latin, J-pop en hiphop. Het nummer was oorspronkelijk geschreven om gebruikt te worden als een TV reclame track voor een Japanse kapperszaak, maar nu gaat de single over tijd doorbrengen met die ene persoon waarvan je het meeste houdt. Xanadu zal beschikbaar zijn op alle digitale distributieplatformen. 

“Thematisch gezien zetten we onszelf neer als twee kleine vogeltjes.” Vertelt Jun. “Een mus en een zwaluw, die hun vleugels uitslaan om op zoek te gaan naar vrijheid en avontuur zonder zichzelf bang te maken voor de grote haviken en adelaars met wie we ons luchtruim moeten delen.” 

“We hopen dat onze luisteraars deze thematiek oppikken en zich geïnspireerd voelen om vrijheid te vinden in hun eigen creativiteit.”

Met het uitbrengen van de single en hun deelname aan de Popronde is de eerste stap in een hopelijk langdurige en succesvolle carrière in Nederland gezet. Op de vraag waar ENJAKU YOYO van droomt zeggen de twee volmondig: “BEST KEPT SECRET!”

Popronde 2024

Popronde biedt een platform voor opkomende bands en artiesten om door heel Nederland te touren en op te treden in verschillende steden. De deelname van ENJAKU YOYO aan Popronde 2024 is een geweldige kans voor het duo om hun innovatieve geluid verder te verspreiden en een breder publiek te bereiken.