Nederlandse Singer-Songwriter TuskHead Slaat de Handen Ineen met Muzikanten uit Nashville en Dallas voor “Modern Electric Sessions”

TuskHead, het muzikale alter ego van de Nederlandse singer-songwriter Patrick van Zandwijk, staat op het punt de muziekwereld te veroveren met zijn nieuwste creatie, de “Modern Electric Sessions” EP.

De EP, opgenomen in de legendarische Modern Electric Sound Recorders in Dallas, Texas, zal op 12 juli worden uitgebracht, zowel digitaal als voor het eerst op prachtig 7” vinyl. Met twee diep doordringende Americana-nummers, “Maybe” en “Goodbye, Music City”, belooft deze EP een onvergetelijke luisterervaring te bieden.

De nummers zijn een vrucht van samenwerking tussen Patrick van Zandwijk en de getalenteerde songwriter Josh Morningstar, wiens eerdere werk onder meer de platinum-single “Must Be The Whiskey” voor Cody Jinks omvat. Tijdens een bezoek aan Nashville vonden ze inspiratie en creatieve synergie die resulteerden in deze tijdloze composities.

In de studio werkte Patrick samen met de befaamde producer en audio-engineer Joel Raif gedurende drie intensieve dagen, waarbij hij deelde in de magie van samenwerking met gitarist Nik Lee en bassist Scott Edgar Lee, Jr. van The Texas Gentlemen. Hun samenwerking ving de rauwe essentie van TuskHead’s Americana-geluid, waardoor een sonisch landschap ontstond dat diep geworteld is in het hart van Amerikaanse muziektradities.

De “Modern Electric Sessions” EP belichaamt de geest van Patrick’s reis door Amerika, van het delen van schrijfsessies met zijn idool Josh Morningstar tot het opnemen met de muzikanten van een van zijn favoriete bands, The Texas Gentlemen. Het eindresultaat is een meeslepende en gepassioneerde uitdrukking van zijn artistieke visie.

De EP is gemixt en gemasterd door Joel Raif, waarbij elk nummer tot leven is gebracht op de plek waar het voor het eerst werd geboren. Deze release belooft een mijlpaal te worden in de carrière van TuskHead en een must-have toevoeging aan elke muziekverzameling.

Voor meer informatie en updates over de release, volg TuskHead op sociale media en bezoek de officiële website: www.tuskhead.com. Pre-order de limited edition vinyl via bit.ly/modernelectricsessions.

Eerdere tracks van TuskHead.