Indierockband The Violet Parade behaalt 50.000 streams met EP ‘Days of Mad Heat’

Een warme zomerdag, de verzengende zon die op je haren brandt. Is het de hitte waardoor je je zo verloren en verdwaasd voelt, of zijn die gevoelens inmiddels een permanent onderdeel van je leven?

Indierockband The Violet Parade uit Leiden/Amsterdam bracht in november zijn eerste EP ‘Days of Mad Heat’ uit via Spotify en YouTube. Deze release is zeer succesvol gebleken: inmiddels is het album goed voor ruim 50.000 streams. Op deze EP verkent de band emoties die je op je benen laten wankelen, de schuldvraag in een verloren liefde en de paradox van een artiest die geen aandacht wil.

Over The Violet Parade

Diepgaand maar toegankelijk, gevarieerd maar melodieus. Dat is het motto van The Violet Parade. Met een rijk palet aan invloeden maakt deze band uit Leiden/Amsterdam catchy indierock. Met dynamische nummers vol aanstekelijke refreinen en verrassende overgangen is de band klaar om Nederland te veroveren.

Eind 2023 deed The Violet Parade mee aan de Nobel Awards en begin 2024 speelde de band een succesvolle Pinguin Radio Showcase tijdens ESNS in Groningen. 

The Violet Parade is: Erik Nusselder (zang), Michiel Kuis (drums), Stephan Besser (gitaar en achtergrondzang) en Sikko Stokking (bas en achtergrondzang).