Nederpop-artiest introduceert met debuutalbum nieuw genre Rotjepop

Lekker zeiken in een stiekeme ode aan de stad

Mijn Rotterdam, het debuutalbum van Klinkt Goed, verschijnt vrijdag 12 april. Met dit bijzondere album is ook een nieuw muziekgenre geboren: Rotjepop. “Het is tijd dat Rotterdam op z’n Rotterdams wordt beschreven: direct, kleurrijk en met wat humor.”

Het zijn de woorden van Ralf Mastwijk, de gozer achter Klinkt Goed. Het album Mijn Rotterdam is een terugblik op zijn jeugd in het Oude Noorden van de jaren 80/90/00. De voormalig gitarist van o.m. Face Tomorrow heeft het geluid gevonden dat past bij de verhalen die hij in zijn stad Rotterdam heeft beleefd. Mastwijk doopte de gerse combinatie heel toepasselijk Rotjepop. Dit unieke genre staat voor fijne Rotterdamstalige nummers waarin Mastwijk lekker kan zeiken en tegelijkertijd een stiekeme ode aan zijn stad brengt.

12 liedjes in 12 maanden

Het album kent ook een bijzonder geboorteverhaal. Na een succesvolle crowdfunding bracht Klinkt Goed sinds april 2023 elke tweede vrijdag van de maand een nieuw nummer uit. Precies een jaar later is de cirkel rond en vormen deze 12 liedjes samen het debuutalbum Mijn Rotterdam.

Streamen

Nieuwsgierig geworden? Het volledige album Mijn Rotterdam is vanaf 12 april 2024 op alle muziek streamingdiensten te beluisteren. Je kunt het nu alvast presaven via deze link:  ttps://thesource.lnk.to/RSR2401S3