A trip down movie lane: Forre Sterra blikt terug op verwaterde vriendschappen met nieuwe single ‘Movies’.

‘Movies’ is het eerste nummer dat de band uitbrengt in 2 jaar tijd. De single is op 25 januari te beluisteren op onder andere Spotify, Apple Music en Youtube. Voor het nummer is, geheel binnen het thema, in samenwerking met regisseur Pim Hegeman een mini-film gemaakt. 

“Why don’t we go to the movies, why don’t we go to the movies anymore?” zingt frontman Lennert tijdens de openingsklanken van het nummer. Hij weet het antwoord. Gedurende de coronacrisis werd hij wegbezuinigd bij zijn baantje in de bioscoop, waarna inspiratie volgde. Maar de single gaat niet alleen over een bezoekje aan het grote, witte doek. Het staat voor een nostalgisch verlangen. Het verlangen naar tijden die zijn geweest en niet meer terug te krijgen zijn. 

Afgelopen maart trok de band de studio in van producer Martijn Groeneveld om hun nieuwe album ‘Drifters’ op te nemen. ‘Movies’ is een eerste voorproefje van wat de groep daar heeft vastgelegd.

Forre Sterra bestaat uit frontman Lennert Klaui, bassist Mike Huijbregts en drummer Milan Klaui en is een indierockband met energieke gitaarsongs, melodieuze hooks, en verhalende teksten.