Oh Hazar deelt filmische nieuwe single en eerste tour

De alternatieve artpop-band Oh Hazar maakte afgelopen jaar haar live-debuut op het Valkhof Festival in Nijmegen en werd onlangs uitgeroepen tot KINK Future Icon 2024. Op zaterdag 27 januari presenteert de band haar eerste EP Clair Obscur in Merleyn, gevolgd door een releasetour door Nederland. Op 24 januari brengt Oh Hazar de nieuwe single City Lines uit, in aanloop naar de EP die exclusief fysiek verschijnt.

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt, zoals bij hun live aftrap op het Valkhof Festival 2023. Hier veroverde de band tussen zo’n 1500 andere acts de 10e plek in de toplijst van 3voor12 Gelderland. 

KINK Future Icon 2024

Begin dit jaar werd Oh Hazar uitgeroepen tot een van de KINK Future Icons van 2024, samen met internationale acts als Heartworms en Picture Parlour en Nederlandse acts Hiqpy, Library Card, Nusantara Beat en Thames. Oh Hazar krijgt hiermee een jaar lang de support van de alternatieve radiozender. Zo is de band te gast bij radio-dj Jasper Leijdens op donderdag 1 februari tijdens een live-uitzending van KINK in Touch vanuit Hedon Zwolle.

EP Clair Obscur

Op zaterdag 27 januari presenteert Oh Hazar haar debuut-EP Clair Obscur in het Nijmeegse poppodium Merleyn. De EP is geproduceerd door Simon Akkermans en vernoemd naar de schilderstijl die fel licht naast eindeloos donker zet. Geen middentinten of poldermodel, maar scherpe keuzes, uitgesproken contrasten en botsende grenzen. Clair Obscur verschijnt vooralsnog enkel fysiek in de vorm van een luxe box met artwork, muziek en de songteksten en is verkrijgbaar vanaf bij shows en op ohhazar.com. 

Nieuwe single City Lines

Na de singles Ivory en F.N.A.S.P. verschijnt op 24 januari de nieuwste track City Lines, de opener van de EP. Ook hier komt het scherpe contrast terug: zangeres Imke Loeffen schreef het nummer in een periode van rouw, op zoek naar licht in complete duisternis. De single en videoclip door filmmaker Poeria Abdolbaghai zijn vanaf nu te checken via https://linktr.ee/OhHazar

Tour 2024

27 januari 2024      Merleyn, Nijmegen
1 februari 2024       Hedon, Zwolle
24 februari 2024     Kelderfest, Deventer
25 februari 2024     GIGANT, Apeldoorn
19 april 2024           De Vorstin, Hilversum
10 mei 2024            Groene Engel w/ Hiqpy, Oss
23 mei 2024            Luxor Live w/ Femme Fugazi, Arnhem