sy-ki brengt ‘Hope’ van Emily Brontë aan het licht

sy-ki (Tara Thomas, 2003) heeft het oude gedicht ‘Hope'(1846) van Emily Brontë een nieuw licht gegeven met gebruik van TripHop influences. Het begint met donkere stemmen en een klappende beat. De melancholische sfeer bezit haar muziek altijd. ‘Hope is zo dramatisch, het zou een James Bond Theme kunnen zijn’.

Tara is Emily Brontë dankbaar

Voor een schoolopdracht moest Tara een lied produceren vanuit een gedicht. Hiervoor koos ze het gedicht Hope van Emily Brontë. In dit gedicht beschrijft Emily het gevoel van hoop als een persoon. Zo schrijft ze dat Hoop maar een tijdelijke vriend is die je in de steek kan laten op het belangrijkste moment. Tara resoneerde hier erg mee en wist precies hoe ze er een productie bij kon maken.

Terug naar Triphop

De sy-ki sound die Tara creëert, bevat samples van drums die ze helemaal omgooit. Dit deden artiesten zoals Massive Attack, Portishead en Björk. Deze artiesten staan bekend om hun genre van TripHop of Downtempo. Triphop herken je aan de melancholische sfeer maar ook aan de ritmische hiphop influence. ‘Patronise’ bevat ook een drum sample die in de chorus met een bijzondere snare binnenkomt. “De snare is geïnspireerd op het liedje ‘Angel’ van Massive Attack, dat in 1998 een hit werd”, vertelt Tara. Alternative Rock influences zoals Muse, U2 en Radiohead hoor je ook terug. ‘’Mijn moeder draaide deze artiesten veel”. 

Wie is sy-ki… 

In 2018 begint Tara met produceren en sinds 2021 volgt ze de Albeda muzikant &

producer opleiding in Rhoon. Haar alter ego sy-ki is de verwijzing naar de Griekse godin Psyche. Live werkt ze samen met een band gevuld met mooie backing visuals die haar muziek complimenteren. Ze is op dit moment bezig met haar tweede album en haar debuutalbum ‘a game of psyche’ komt uit op 23 februari 2023. 

‘Hope’’ komt uit op alle platformen op 22 december 2023.