Saint Charlie brengt met ‘Queen of Town’ hun laatste studio project uit

Acht jaar na het lanceren van hun debuut EP brengt de Nijmeegse band Saint Charlie donderdag 5 oktober hun laatste studio-album ‘Queen of Town’ uit. De plaat bevat 5 diverse nummers die de band net voor de corona periode heeft opgenomen en gemixt onder leiding van Guido Aalbers in de GieSound-Studio in Zwolle. Waar het vorige album “Lightning Over Velvet Evenings” uit 2017 een echte recordingplaat was, heeft Saint Charlie met hun nieuwe EP “Queen of Town” meer geëxperimenteerd met nieuwe invalshoeken, stijlen en instrumenten. Het resultaat is een gevarieerde verzameling van 5 tracks die stuk voor stuk hun eigen identiteit hebben. 

De plaat opent met de energieke titeltrack Queen of Town, waarin het verhaal wordt verteld van het evolueren van schoonheid met de tijd – ook terugkerend in het artwork dat voor deze plaat is gemaakt door fotografe José Schamp. De EP kent verder poppy tracks met Rely On Me en de in 2022 uitgebrachte single Searching Souls. This Altered Life blijft dichter bij de vintage ‘Saint Charlie’-sound van de vorige plaat. Het slotakkoord van de plaat is voor de ballad ‘Life On A Line’, waarmee het muzikale boek Saint Charlie wordt gesloten. 

Met het uitbrengen van deze EP komt er een einde aan Saint Charlie waar Mark van der Mee, Mark Velu, Roel van Meurs en Thijs Schamp jarenlang aan gewerkt hebben. Saint Charlie wil iedereen die in deze jaren zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan al het werk met zeer grote waardering bedanken.

‘Queen of Town’ is vanaf donderdag 5 oktober digitaal te beluisteren op alle online streaming diensten en media zoals Spotify, Apple Music en YouTube Music.