Cowboy met een lui paard

‘Cowboy met een lui paard’, nieuwe release van Lui Paard

De Nederlandstalige band Lui Paard dropt op 15 september het nummer ‘Cowboy met een lui paard’ op de verschillende streamingplatforms. Het is het eerste nummer van zes releases, die samen een nieuwe EP vormen.

Het nummer ligt aan de basis van wat Lui Paard is en staat negen van de tien keer op de setlijst. De tekst vertelt het verhaal van een jongen die de vrijheid zoekt en wars is van conventies. ‘Elke dag een stickie, dat was heel normaal’. Hij wil niet mee in de ratrace van de maatschappij. ‘Carrière maken, daar lachte ik om.’ Maar de tijd is verstreken, hij is ouder nu, de rebellie heeft plaatsgemaakt voor relativering. Hij bekijkt de wereld van een afstandje, zoals Lui Paard doet in haar teksten. 

De muzikanten van Lui Paard hebben verschillende achtergronden. Daardoor beperkt de band zich niet tot één muziekstijl. De gemene deler is dat de band grossiert in teksten en melodieën die lekker blijven hangen! Lui Paard is kritisch met een knipoog. En staat live voor lekker veel positieve energie. Eerder bracht de band al het album ‘Het gaat over jou’ uit, gevolgd door de zomersingle ‘Cadzand’.  

‘Cowboy met een lui paard’ werd geproduceerd en gemixt door Lui Paard en Thijs de Melker (ex-Raggende Manne).