Nijmeegse artpop-band Oh Hazar debuteert met single Ivory

Ivory is de eerste single van de nieuwe artpop-band Oh Hazar. De track verschijnt op vrijdag 23 juni en gaat gepaard met een videoclip, opgenomen in de Arnhemse poptempel Luxor Live. Frontvrouw Imke Loeffen schreef het nummer als aanklacht tegen machtsmisbruik in de culturele sector. Ivory is de eerste release van aankomende plaat Clair Obscur, geproduceerd door Simon Akkermans (My Baby, New Cool Collective, Pip Blom). Oh Hazar speelt haar debuutshow op 16 juli tijdens het Valkhof Festival in Nijmegen.

Oh Hazar zoekt de grens op tussen tegenstellingen. In een verslavende trip vol alternatieve artpop, indierock en postpunk raakt de band universele thema’s als macht en onmacht, eenzaamheid en nooit alleen zijn. Ook onderwerpen als rouw, lust, perversheid en verlangen vinden hun weg naar de muziek. De band laat de luisteraar ze beleven vanuit een lachspiegelparadijs, waar je door een ander perspectief even loskomt van de realiteit. Zoals bij de eerste single Ivory, een directe aanklacht tegen de misbruik van macht en dominantie in de culturele sector, bezongen vanuit vrouwelijk perspectief.

Frontvrouw Imke Loeffen: “In een ivoren toren plaatst een machthebber zich boven de ander. Dat creëert afstand, maar ook eenzaamheid. Vanuit zo’n positie gaan mensen gekke dingen doen en lopen verhoudingen scheef. Hoog tijd om dat recht te trekken.”

Oh Hazar
Daar waar grenzen ontmoeten, lijnen samenkomen en contrasten elkaar opzoeken, daar schuurt het. Daar is Oh Hazar. De naam is afgeleid van Au Hasard, een track van de Belgische experimentele band Dans Dans. Het betekent ‘willekeurig’; niet direct te plaatsen, op het eerste oog chaotisch en fascinerend door de onduidelijkheid. Net als Oh Hazar; als een spons volgezogen met muziek, films en kunst. Van Duits expressionisme tot The White Stripes en van film noir tot St. Vincent. Enerzijds uitgesproken, anderzijds geabstraheerd.

Livedebuut op Valkhof Festival
Met slechts één single op zak heeft Oh Hazar al een uitnodiging voor het Valkhof Festival te pakken. Op zondag 16 juli om 17:15 speelt de band haar debuutshow op dit toonaangevende ontdekfestival tijdens de Vierdaagseweek in Nijmegen. Het festival is gratis toegankelijk.

Meer info
Oh Hazar bestaat uit Imke Loeffen (zang, gitaar), Stefan Kollee (gitaar, zang), Imanishi Kleinmeulman (drums), live en in de studio aangevuld door respectievelijk Pauline Timmerbeil (basgitaar) en Judith Renkema (basgitaar). Oh Hazar is te vinden op Instagram en Facebook, meer shows en singles worden binnenkort aangekondigd op www.ohhazar.com.