SINGLE & CLIP RELEASE – Poison Lolly maakt 3D pixel game clip met zelf ontwikkelde software

In tijden van A.I.-gegenereerde content maakt Poison Lolly met “good, old-fashioned” programmeerwerk een frisse 3D pixel game clip. De track BitterSweet is EDM in een uitzonderlijke vijfkwartsmaat. 

Beat Saber blijkt influencer
In de hypnotiserende songs van Poison Lolly zijn piano en zang het fundament. Marcus en Mariëlle hebben echter ook wortels in Electronic Dance Music. Marcus speelde tijdens een Covid lockdown excessief Beat Saber en zo ontvlamde hun gedeelde oude liefde voor Drum’n’Bass.
Beïnvloed door het VR ritme spel en de uptempo tracks van de Japanse producer Camellia, kreeg de piano in BitterSweet op een speels moment een ongewone filtering. De stem van Mariëlle werd heel bruut ge-autotuned en tot synthesizer sound omgebouwd. Met chiptune-achtige beats en een gruizige baslijn groeide BitterSweet uit tot een dancetrack in een ongewone vijfkwartsmaat.

Een clip game?

Een lyrical game clip! Hoe cool zou het zijn om de verse track nu in Beat Saber als game mod uit te brengen en dan met de lyrics in de hoofdrol!? Een soort clip game? De tekstregel “I blaze the trail” triggerde echter ook de herinnering aan TrailBlazer, een videogame uit de jaren ‘80… Poison Lolly programmeert uiteindelijk een 3D pixel game clip voor BitterSweet met de lyrics in het TrailBlazer font. Een oplettende kijker zal ook de hommage aan de lyrical video Sign O’The Times opmerken.

De emoji’s geven extra context en een knipoog naar nu. 😉 BitterSweet & Eyebright Soms is het nodig om hindernissen uit de weg te ruimen en obstakels te overwinnen om af te rekenen met pijn. Soms blijkt dat je wel kijkt, maar niet goed ziet, en dat er wel degelijk meer is. Mariëlle schrijft over de struggle van loslaten, over hoe moeilijk het is om met zachtheid naar jezelf te blijven kijken en je blikveld te verruimen om weer perspectief te zien. Het refrein “Eyebright” (Ogentroost) staat symbool voor troost en voor een verfrissende, verzachtende blik. Over Poison Lolly Atmosferische, experimentele pop met invloeden uit minimal music, alternative en EDM.

Hypnotiserende songs met piano en zang, sounds & electronics, effecten en gitaar.  “De muziek ontvoert je naar muzikale dimensies waar je het bestaan niet van kende. Van ijle sferen tot beladen emoties. Ruimtes waar een zoete dreiging aanwezig is. Je kunt niet weg; je wilt niet weg. De symbiose van zang, toetsen en audio-effecten ontroert en laat je niet meer los. Dat is de beklemmende schoonheid van Poison Lolly.”  Het Haagse duo bestaat uit Mariëlle Pronk (vocalist) en Marcus Graf (multi-instrumentalist). 

Muzikale verwantschappen: Radiohead, Lamb, Steve Reich, Kate Bush Release De clip BitterSweet wordt dinsdagochtend 13 juni 2023 om 7:00 uur op Youtube, Facebook en Instagram gepubliceerd. De single komt tegelijkertijd uit op alle grote streaming services.