EP Release van Beuk

Brugge twee keer uitverkocht na concerten in Amsterdam, Londen, Gent, Antwerpen

BEUK presenteert EP “Niemand Zonder jou”

In aanloop naar het concertseizoen 2023 lanceert het harde rocktrio BEUK de EP “Niemand Zonder Jou”. Die bevat vier nieuwe songs ingeblikt door producer Ace Zec. De EP wordt voorgesteld in Amsterdam, Londen, Gent, Antwerpen… met als sluitstuk twee bijna uitverkochte concerten op 18 en 19 november in Brugge.

BEUK trok de studio in met producer Ace Zec, bekend van King Hiss, Spoil Engine, Cobra The Impaler, Customs… Het resultaat is een EP met vier knallende rocksongs: “Woord voor Woord”, “Alles Gaat Voorbij”, “Allerlaatste Keer” en de titelsong “Niemand Zonder Jou”.

De eerste single “Woord voor Woord” werd begin augustus gepresenteerd met een interview op Willy Radio. De live primeur ging naar Alcatraz Festival in Kortrijk, waar BEUK voor een 6.500-koppig publiek op The Swamp Stage de festival preparty opende.

Eind september werd de tweede single “Allerlaatste keer” vrijgegeven. Enkele dagen daarna op 2 oktober speelde BEUK in Q-Factory, Amsterdam (NL) op het showcasefestival “Q and A” van Pinguin Radio en het magazine Musicmaker. Vervolgens was BEUK headliner op Foxfest in The Cart & Horses (London) en muziekclub Elpee in Deinze.
Begin november deelden ze met de Australische sensatie C.o.f.f.i.n. (touring support van Amyl & The Sniffers) het podium van The Pit’s in Kortrijk

Op woensdag 9 november verschijnt op alle digitale platformen de derde single “Alles Gaat Voorbij”. Diezelfde avond speelt BEUK in de Charlatan in Gent en op zaterdag 12 november in Kid’s R&B Kaffee in Antwerpen.

De EP “Niemand Zonder Jou” wordt officieel gepresenteerd tijdens twee uitverkochte avonden in De Kelk in thuisstad Brugge.

Biografie
BEUK koppelt de energie van hard rock ’n roll aan unieke Nederlandse teksten van zanger-journalist- filosoof Roel Jacobus. Zijn bas legt een fundament voor levende vulkanen Meyke Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums). Denk aan: Motörhead & The Kids gaan op café met Kreuners en Noordkaap.

Het trio speelde sinds 2014 méér dan 200 concerten. O.m. in AB Brussel, Campo Solar (Damme), 013 Tilburg (NL). Voorprogramma’s van Phil Campbell (Motörhead), Dog Eat Dog, Godfathers, The Kids, Channel Zero, Fleddy Melculy, Equal Idiots enz.

Opmerkelijk: meer dan 20 concerten vonden plaats in clubs in Engeland. De band kreeg er airplay – “Who cares about the language when it rocks?” (Steve Monk, Ashford Radio) – en werd er in 2017 genomineerd voor de MIA “Best International Band” van Hard Rock Hell Radio Network.

Het vorige album ‘Beuker’ (Parsifal Record Label, 2021) werd in Cardiff opgenomen en gemixt door de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon).

Awards
• September 2019 driejaarlijkse prijs “Strafste Band” van Cultuurcentrum Brugge.
• De Brugse muziekencyclopedie ‘Brupop’ besteedde een volledig hoofdstuk aan de band.
• In 2021 vroeg Krant van West-Vlaanderen BEUK voor een rockversie van het officiële Brugse
volkslied: ‘k En Brugge in m’n Herte’.
• Begin 2022 BEUK finalist van de internationale Alcatraz Bash.

Alle songs van BEUK vind je op de digitale kanalen Spotify, Deezer, Amazon…
https://lnkfi.re/FOLLOWBEUK

Info:
http://www.beukband.com, https://www.facebook.com/beukband,
https://www.instagram.com/beukband
https://www.youtube.com/beukband, https://www.tiktok.com/@beukband, www.instagram.com/beukband

Contact en boekingen: beukband@gmail.com,
Tel +32 (0)499 593 571 (Roel Jacobus)