Misprint schreeuwt de eenzaamheid weg op ‘Lege koelkast’

Vrijdag 30 september verschijnt ‘Lege koelkast’, de eerste single van de nieuwe EP van het Nijmeegse Misprint. Het Nederlandstalige indiekwartet vliegt direct uit de startblokken met een gruizige breakup-plaat, waarin zanger Tom Verstappen het niet over zijn hart krijgt om zijn ex iets ergers toe te wensen dan in het refrein: “Ik hoop dat jouw koelkast net zo leeg is als die van mij”. De single verschijnt samen met een videoclip, waarin de bandleden worden gepropt in – jawel – een lege koelkast.

Op 17 november verschijnt Binnenkant van een raam, de tweede EP van Misprint. Het viertal verkent in vijf nummers de vele gezichten van eenzaamheid – van gebroken relaties, onbereikbare vriendschappen tot het verwerken van rouw. Met Misprint betekent dit echter geen neerslachtige plaat, integendeel: de melancholie wordt afgewisseld met momenten van uitbundige euforie, refreinen die zich direct diep in je brein nestelen en instrumentatie die regelmatig uit de bocht dreigt te vliegen.

Misprint werkte voor deze EP in het Amsterdamse IJland Studio samen met producer Remko Schouten (Hang Youth, Canshaker Pi, Stephen Malkmus) om een meer gelaagde en melodieuze kant van zichzelf te laten horen. Ze werden bijgestaan door een rits gastmuzikanten, waaronder een spontane cameo van niemand minder dan Pavement-gitarist Spiral Stairs(!), saxofoonpartijen van Mart Boumans (Super Soakers, Clean Pete) en gitaargeweld van Jelle Crooijmans (Cavolo Nero, Moon Moon Moon).

De band toert dit najaar door Nederland, waaronder een releaseshow van de nieuwe EP op 17 november in Merleyn (Nijmegen).