Leidse band Botsing lanceert single ‘Yoshi’

Botsing heeft de single ‘Yoshi’ gelanceerd. De track is de vijfde single van het aankomende album ‘Super Double Botsing’.

‘Yoshi’ is een uptempo rocksong, uitgebracht in eigen beheer. De track combineert punk, lo-fi rock en 8-bit muziek. Het lied is snel, gruizig en toch pakkend. Wederom mixt de band rauwe groovy rock met pop- en 90’s video game invloeden. De synths en de vervormde vocalen zorgen voor een eigenzinnige en frisse sound. Hip, vreemd en 100% verantwoord.

Botsing komt uit Leiden, en is gevormd rond het duo Wouter (zang, gitaar, bas) en Bart (synths, drums, productie). De twee bundelden eind 2020 hun krachten, met een clash van muzikale stijlen tot gevolg. Botsing combineert gruizige lo-fi rock met synths en elektronica. De band is geïnspireerd door allerlei rock-genres uit de jaren 90 (en daarna) en giet daar een gek Nintendo-sausje overheen.