Leidse band Botsing lanceert single ‘Never Change’

Leidse band Botsing lanceert single ‘Never Change’
De band Botsing uit Leiden heeft de single ‘Never Change’ gelanceerd. De track is de derde single van het aankomende album ‘Super Double Botsing’.

‘Never Change’ is een uptempo song, uitgebracht in eigen beheer. Wederom mixt de band rauwe groovy rock met pop- en 90’s video game invloeden. Het liedje is snel en speels, en combineert een lo-fi geluid met door punk geïnspireerde koortjes en QOTSA-achtige grooves. De synth solo’s, verschuivende gitaarriffjes en distorted vocalen zorgen voor een eigenzinnige en frisse sound. Hip, vreemd en 100% verantwoord.

Spotify: https://spoti.fi/3sx4uT0
YouTube: https://youtu.be/HNGh5kB8f1g

Over Botsing
Botsing komt uit Leiden, en is gevormd rond het duo Wouter Boer (zang, gitaar, bas) en Bart van Zon (synths, drums, productie). De twee bundelden eind 2020 hun krachten, met een clash van muzikale stijlen tot gevolg. Botsing combineert gruizige lof-fi rock met synths en elektronica. De band is geïnspireerd door allerlei rock-genres uit de jaren 90 (en daarna) en giet daar een gek Nintendo-sausje overheen.