Stoner rock band Cervus viert EP Release samen met Karvel en Desert Colossus in Studio dB’s

De Amsterdamse stoner rock band Cervus viert de release van hun eerste EP “Ignis” op vrijdag 3 juni in Studio dB’s te Utrecht. Om dit te vieren zullen ze op deze avond worden bijgestaan door de bands Karvel en Desert Colossus.

Sinds 2018 publiceert het zeskoppige Cervus al gestaag enkele losse demo’s en singles, en in december 2021 zag hun eerste officiële release “Ignis” het licht.

Op de 24-minuten durende EP, geheel geschreven en opgenomen tijdens de lockdown(s), is afwisseling het uitgangspunt; van de crunchy gitaarpartijen en uptempo ritmes van Scarecrow en Run Baby Run tot de epische 70’s heavy metal/proto doom van The Witch’s Wail. De EP werd zeer goed ontvangen op kanalen zoals Never Mind the Hype, het Outlaws of the Sun blog en kwam binnen op #30 van de December 2021 lijst van de befaamde Doom Charts.

De avond op 3 juni zal om 19.45 op passende wijze geopend worden door de stuwende alternatieve stoner rock van het Rotterdamse Karvel. Na Karvel is het de beurt aan Cervus, die o.a. “Ignis” in z’n geheel zal opvoeren. Daarnaast zullen ze voor het eerst de aankomende psychedelische getinte release “Cycles” live ten gehore brengen. Tot slot zal het Zaanse Desert Colossus studio dB’s op z’n grondvesten doen laten schudden met hun kenmerkende “high energy fuzzy heavy stoner rock”. Zet je schrap voor een heftige avond vol zware trage riffs, bezwerende grooves en wapperende broekspijpen!

Tickets: https://dbs.stager.nl/web/tickets/111131203
10 euro voorverkoop
12 euro aan de deur

Contactgegevens + links Cervus:
Cervus e-mail: cervustheband@gmail.com

Bandcamp: https://cervustheband.bandcamp.com/releases
Instagram: https://www.instagram.com/cervustheband/
Facebook: https://www.facebook.com/cervustheband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2xx3kEldnXaCvfWDvpiKho?si=s9v0OtrdQPe92SVe4xBQ9w