Nederlandstalig garagerocktrio KrachtStroom brengt tweede EP uit

Het gitaartrio KrachtStroom uit Amsterdam heeft net de tweede EP ‘Meer Gemengde Gevoelens’ uitgebracht. Voor deze plaat is de band een samenwerking aangegaan met producer Paul Willemsen (oa Michelle David en Ruben Hein), niet de meest logische samenwerking voor de toch stevige muziek die KrachtStroom maakt. Maar de band en producer vinden elkaar in de puurheid van het liedje. Zo is de basis van elk nummer live opgenomen in de analoge E-Sound Studio en is mede door de mix (ook door Willemsen) een goede hechte sound neergezet. Dit gemengd met de natuurlijke vuigheid die KrachtStroom bezit is een verrassend eindresultaat neergezet.

In maart kwam de band al met het nummer ‘Soms sta ik uit’. Deze is goed is ontvangen met meerdere plays op Pinguin Radio en vermeldingen van muziekplatforms Never Mind The Hype en Indie XL. Als tweede single wordt nu ‘De Laatste Keer’ uitgebracht, een nummer waarin frontman Lex Coppoolse zich afvraagt hoeveel prikkels een mens kan hebben en waar de huidige lawine van informatiestromen gaat eindigen.

KrachtStroom is een Amsterdams powertrio dat naast gitarist en zanger Lex Coppoolse bestaat uit bassist Paul van den Heuvel en drummer Marnix Timman. In 2020 verscheen debuut-EP ‘Gemengde Gevoelens’. De band speelt Nederlandstalige garagerock met stoner- en punkinvloeden, maar grunge is ook nooit ver weg. De leden van KrachtStroom vinden elkaar in het feit dat ze lekker willen rocken maar niet altijd rechttoe-rechtaan. De band vindt originele invalshoeken in ritmes, akkoorden en teksten. En dat allemaal in het Nederlands, de taal die het dichtst bij frontman Coppoolse staat. De songschrijver rapte in het verleden Nederlandstalig in een cross-over gezelschap en speelde vervolgens in een Engelstalige rockband. Maar hij vindt het beste van alle werelden plus een gezonde dosis garagerock in KrachtStroom.