Botsing lanceert single ‘Running Through My Mind’

De band Botsing uit Leiden heeft de single ‘Running Through My Mind’ gereleased. Deze uptempo track is de eerste single van het aankomende album ‘Super Double Botsing’.

Vervormde vocalen, losjes gespeelde gitaarriffs en pompende drums worden in de track gemixt met synths en freaky geluidjes. De elektronische invalshoek creëert een soort vreemde, robot-achtige versie van garagerock. Het is een pakkend liedje van een band die er niet voor terugdeinst om grunge, synthesizers en invloeden van jaren 90 videogames in de blender te gooien. De track komt met een video, en is beschikbaar als download of stream op alle bekende platforms.

Botsing komt uit Leiden, en is gevormd rond het duo Wouter Boer (zang, gitaar) en Bart van Zon (synths, beats, drums, productie). De twee bundelden eind 2020 hun krachten, met een clash van muzikale stijlen tot gevolg. Botsing combineert gruizige lof-fi rock met synths en elektronica. De band is geïnspireerd door allerlei rock-genres uit de jaren 90 (en daarna) en giet daar een gek Nintendo-sausje overheen.