Karvel komt met nieuwe single “Push Comes To Shove”

De alternative rock band Karvel vat met een mokerslag van een single 2021 samen.

Op 11 februari 2022 brengt de Nederlandse alternatieve rockband Karvel hun nieuwe single “Push Comes To Shove” uit. Opgenomen in Okapi Recordings (Rotterdam) onder begeleiding van Rogier Hemmes. Sweetspot Mixing (Parijs, Frankrijk) benaderde Karvel voor het opnemen van een single. Ze waren op zoek naar een band waar ze hun spierballen in de mix konden laten zien.

“After seeing their first videos and hearing the quality of their music it was evident for us that we wanted to record and mix one of their songs. “Push Comes to Shove” is a great pick.” – Laurent Cruchet, Sweetspot Mixing

“Push Comes To Shove” laat een andere kant van Karvel zien. Waar bij de vorige single “Black Thorn” het gaspedaal flink werd ingedrukt, is Push als een zware mokerhamer die de frustratie en ergernis achter het nummer met harde klappen vertolkt.

De inspiratie voor de tekst komt van de machteloosheid en boosheid van de jonge generatie die opgescheept zit met een instabiele economie en klimaatverandering. Zij moeten de scherven oprapen van de vorige generaties; wiens gedrag een spoor van vernieling heeft achtergelaten.

Op vrijdag 18 februari 2022 kan je de videoclip van “Push Comes To Shove” op YouTube bekijken. De clip laat zien hoe frustratie zich onder je huid kruipt, en zich op rare manieren kan uiten. Fans en vrienden van Karvel zijn de ster in deze clip.

Meer informatie vind je op https://www.karvel.band/release/2022/push-comes-to-shove/