LÖNA – Deluxe EP

LÖNA brengt deluxe EP uit met strijkers

Vandaag is ‘LÖNA – Deluxe’ uitgekomen, een EP met vier dark synthpop songs, plus vier speciale remakes. De EP vertelt persoonlijke verhalen, heeft feministische uitingen en representeert de LGBT-community. De EP sluit af met drie ‘Strings Versions’, waarbij alleen strijkers en vocalen zijn gebruikt.

De eeneiige tweelingzussen spelen sinds jongs af aan samen in bands, maar hebben pas echt hun sound gevonden toen zij twee jaar geleden LÖNA oprichtte. De debuut EP van het donkere synthpop duo is 3 december uitgekomen, inclusief drie nummers die volledig uit strijkers bestaan. Inspiratie voor de naam en sound komt van het donkere, koude Scandinavië met invloeden van Tove Lo, AURORA en Björk.

Er staan vijf verschillende nummers op de EP die al eerder als single zijn uitgebracht. Nu komen er drie strijkers versies bij en die maken de donkere deluxe EP af. ‘Girl’ komt drie keer erin voor, de remix, volledige strijkers versie en het origineel. Het nummer is ook het meeste succes voor de tweelingzussen. Het is een ode aan de vrouw en is goed omarmd door veel LGBTQ+ lijstjes op Spotify. Verder spreken de tweelingzussen zich nog uit over slutshaming met het nummer ‘If I Could Do It Again’. en komt er nummer over een break-up uit. Dat nummer heet ‘I Should Break Up With You’ en is in maart 2022 te horen in een Amerikaanse TV serie.

Vrijdag 3 december 2021 zou de EP release show in dB’s in Utrecht zijn, maar door nieuwe corona maatregelen wordt deze release show verplaatst naar 2 april. Dan wordt de EP gepresenteerd inclusief live strijkers, zodat wat je op de EP hoort ook live te horen is.