Angie Flare neemt stuur in eigen handen

Release titelsong nieuwe EP ‘With the Car Running’

In begin 2022 komt zangeres en songwriter Angie Flare met een gloednieuwe EP met country pop/rock songs over ‘verantwoordelijk zijn voor je eigen geluk’. De EP kan ze realiseren dankzij crowdfunding en een bijdrage vanuit het SENA muziekproductiefonds. Op 26 november lanceert ze alvast de titelsong ‘With the Car Running’.

Het nummer ‘With the Car Running’ schreef Angie precies een jaar geleden met Adrian Delange (Call It Off, Tim Vantol, Mayleaf).
Angie: ‘Dit was zo’n toffe co-write! Adrian kwam met een idee wat me meteen ontzettend aansprak, en binnen een uur hadden we het lied geschreven. Ik wist toen al vrij snel dat ik het wilde uitbrengen, hij is zo catchy, maar ook krachtig.’

Uiteindelijk werd het lied de titelsong voor de aankomende EP en het thema ‘niet op iets of iemand wachten om gelukkig te worden, maar zelf het roer (of stuur) in handen nemen’ werd zelfs de rode draad voor de hele EP. Maar daarover later meer.

‘With the Car Running’ is een up-tempo country pop/rock song en werd geproduceerd door Bas van Wetten, die ook Angie’s eerdere muziek produceerde. Voor de energieke drumpartijen werd Micky Fisser gevraagd. Nick Jongejan zong de backing vocals in.

Angie Flare stond o.a. al in het voorprogramma van Dave Vermeulen en Nona. In maart 2020 liet ze haar eerste muzikale voetafdruk achter met haar debuut EP ‘Footprints in the Sand’. De EP werd gelanceerd met een live show met band in De Pul in Uden.
Hoewel de wereld vrijwel meteen daarna op slot ging door de uitbraak van het coronavirus, wist Angie Flare zich te ontwikkelen tot een graag geluisterde artiest in de Nederlandse country scene. Ook heeft ze de vrijgekomen tijd gebruikt om zoveel mogelijk samen te werken met andere artiesten en songwriters.

‘With the Car Running’ is vanaf nu beschikbaar op alle streamingdiensten via deze link:
https://distrokid.com/hyperfollow/angieflare/with-the-car-running