Kraaien

Hiphop-sensatie De Kraaien zijn terug en volwassener

Vrijdag kondigden De Kraaien hun nieuwe single ‘Korte Metten’ aan. Dat er een nieuwe single aan zat te komen, sluimerde al even door de internetgangen. Met hits op hun naam als ‘Ik Vind Je Lekker’ en ‘Pechvogel’ belooft dit weer een knaller te worden. Vanaf a.s. vrijdag 22 oktober is de track overal te beluisteren en te bekijken.

De legendarische Haagse, gemaskerde hiphop-sensatie bekend van de hit ‘Ik Vind Je Lekker’ slaan een nieuwe weg in met hun single ‘Korte Metten’. Volwassener, dieper en persoonlijker, maar nog steeds hard en Haags. Het nummer gaat over de eindeloze strijd waarin angst, begeerte, woede en de weg naar berusting centraal staan.

“Het nummer gaat over het korte metten maken met verslavingen, verleidingen en het altijd maar op zoek gaan naar triggers en uitdagingen. De video is een nieuwe benadering voor ons. Normaalgesproken zijn onze video’s shocking en gaan we op zoek naar het randje. Nu spreekt het veel meer tot de verbeelding,” aldus opperkraai Bernd Gansebev.

Over ‘Korte Metten’

De single is onderdeel van het langverwachte nieuwe album van De Kraaien en is gemaakt in samenwerking met een van de meest succesvolle producers van dit moment: Niels Zuiderhoek. Zo produceerde hij al eerder voor onder meer Kensington, Di-Rect, Maan en Ilse de Lange. De video is het regiedebuut voor supermodel Rein Langeveld en bevat acteerbijdrages van Valentijn Avé en Luchino Mandias.

Over De Kraaien

De legendarische Haagse gemaskerde hiphop sensatie De Kraaien dendert al jarenlang met het overweldigende succes op zak van de hit “Ik Vind Je Lekker”, naast “Pechvogel”, “Kattenkwaad” en andere obscure songs, door Nederland, België en daarbuiten. De sporen van vernieling op zo’n beetje alle podia leidde tot de status van Underground Superstars. Aangeklaagd, verbannen, bejubeld, verguisd, geliefd, gehaat en geëerd. De Kraaien zoeken altijd de grens op en gaan er keihard overheen. De Kraaien kent vele gezichten. Het is een constant variërende explosieve bende van venijnige, zeer extreem geklede, maar altijd onherkenbare muziek-hooligans onder aanvoering van opperkraai Bernd Gansebev. De unieke, vaak keiharde, gedurfde en genre overstijgende sound, aangevuld met de zeer omstreden en uiterst creatieve teksten van verschillende woordkunstenaars maakt De Kraaien de enige in zijn soort en daarmee een onvergetelijke ervaring.