Scarlet Mill brengt met ‘In You’ derde single uit van hun debuutalbum ‘Chronicles’

‘In You’ is de derde single van het album ‘Chronicles’ van indie-alternative band Scarlet Mill, en vormt daar de inleiding op deze ‘murder ballad in 7 delen’.

Het album verhaalt over een onmogelijke hartstochtelijke liefde, die in het duistere symfonische ‘A Sudden Death’ omslaat in blinde haat. In ’29 Palms’, een texmex song met de sfeer van een stoffig westernstadje, wordt duidelijk hoezeer de zaak uit de hand is gelopen. Beide tracks hebben via internetradio en streaming services al hun weg weten te vinden naar een groeiende schare luisteraars. Het album is ook – in eigen beheer – op cd uitgebracht.

Met ‘In You’ treft Scarlet Mill een meer jazzy – laid-back toon. Hier is de liefde nog groots en voorbestemd, en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. De akoestische klanken van gitaar, analoge synthesizer en elektrische piano dragen ook in dit nummer bij aan een sfeervol beeld vol melancholie.

Scarlet Mill bestaat uit Jennifer Moesker (toetsen, zang) en Erik Verhoef (bas, gitaar, drums), aangevuld met tenor sax solo’s van Maarten Verhoef.

Het duo is liefhebber van vele muziekgenres en stijlen, zolang het maar puur, intens, eerlijk is en je echt raakt. Inspiratie vinden ze dan ook bij een bont gelschap muzikanten als Lou Reed, Nick Cave, The Pixies, Ricky Lee Jones, Tom Waits, Amy Winehouse, The National, Calexico, David Bowie, Iggy Pop, Leonard Cohen, Radiohead en Bill Fay.

Het album ‘Chronicles’ is pure home-brew. De songs zijn – deels vanwege de pandemie – afwisselend geschreven en opgenomen bij de Amstel en aan de Friese waddenkust.