aidan & the wild

Aidan & The Wild creëerde precies wat hij wilde in zijn debuutalbum

Aankomende vrijdag brengt Aidan & The Wild zijn debuutalbum ‘Revelation Never Came’ uit. Ergens in het schemergebied tussen Ben Howard en Kurt Vile, op de kust waar dromerige indie-folk en verhalende americana samenkomen, kun je de nieuwe plaat vinden. In 2020 nam Diederik van den Brandt, het brein achter Aidan & The Wild, zijn debuutalbum ‘Revelation Never Came’ op, waarbij hij zich liet leiden door de simpele wens om precies te maken waar hijzelf zin in had! Diederik heeft het album zelf geproduceerd en grotendeels ingespeeld, maar had ook het privilege om met een aantal te gekke muzikanten te werken, waaronder Baptiste W. Hamon (FR), Merel Sophie, Dési Ducrot en BOBBIE (FR).

De titeltrack van deze plaat is tevens Aidan & The Wild’s nieuwe single, en daarover zegt hij: “Met ‘Revelation Never Came’ probeer ik een opzwepende groove neer te zetten waarin ik mij, geïnspireerd door de Eindhovense ‘Schreeuwjezus’ Arnol Kox, afvraag waar de grens tussen gekheid en verlichting ligt.”

Op zijn achtste raakte Eindhovenaar Diederik van den Brandt gefascineerd door de gitaar en die liefde is sindsdien alleen maar blijven groeien. Onder het alias Aidan & The Wild vertelt de songwriter en multi-instrumentalist zijn muzikale verhaal. Waar zijn gitaarspel te herleiden valt naar invloeden als Ben Howard en The Tallest Man On Earth, werpt hij zijn blik net zo vaak richting Nashville. Gewapend met een tas vol (vaak onconventionele) gitaartechniek en een ontwapenend eerlijke stem, brengt hij een tijdloze mengeling van folk en americana, die een eigenzinnige frisheid met zich meedraagt.

Met de jaren is zijn passie voor de gitaar vertakt naar een breder scala aan instrumenten, waaronder de pedalsteel gitaar, banjo en mandoline. Ondertussen is hij bijna net zo vaak als ‘side-man’ bij collega songwriters te vinden, als vooraan op het podium. Deze ervaring nam hij mee de studio in, zoals te horen is op het debuutalbum ‘Revelation Never Came’ van Aidan & The Wild.

Diederik heeft inmiddels ruim 450 optredens op zijn naam staan. Hij speelde op het Naked Song Festival, Ilse DeLange’s Tuckerville en zal deze zomer optreden op het Mañana Mañana-festival. Bovendien was hij het voorprogramma voor onder anderen Dan Owen en Hiss Golden Messenger. Naast deze mooie hoogtepunten was hij te horen op NPO Radio 2, 5 en 3FM. En dat terwijl deze jonge muzikant pas net begonnen is.

Het album ‘Revelation Never Came’ – en dus ook de gelijknamige single – is vanaf morgen overal te beluisteren.