Melle

‘Already Home’ is de nieuwe single van singer-songwriter talent Melle

‘Already Home’ is de nieuwe single van singer-songwriter talent Melle. Met een vrolijk bandgeluid brengt Melle een troostende boodschap waardoor je je even in een andere wereld waant. ‘Already Home’ is de tweede single van zijn EP die begin volgend jaar zal uitkomen.

Vanaf het moment dat de eerste klanken te horen zijn, begint zijn verhaal. Melle neemt je mee in zijn nummers door met passie en liefde zijn verhaal te vertellen en de magie van muziek hoorbaar te maken. Zijn muziek heeft een organisch geluid en vaak een troostende of vrolijke boodschap. Met uiteenlopende inspiraties als Tom Odell, Ruben Hein, The Beatles en Queen wordt Melle geprikkeld om nieuwe muziek te maken. Dit vertaalt zich in kleine, emotionele liedjes maar ook in explosieve bandnummers.

Melle is trotse bezitter van een verzameling aan bijzondere instrumenten die hij ook graag laat horen in zijn muziek. Sinds dit jaar laat hij deze instrumenten en zijn eigen schrijfproces ook zien aan zijn fans in de serie ‘Melle’s Instruments’, die terug te vinden is op zijn YouTube-kanaal en Instagram.

Melle’s debuut EP ‘Y’ kwam uit in januari 2020, vlak nadat hij met zijn band de ‘Nobel Award Leiden’ won. In datzelfde jaar kwamen er gelijk nieuwe singles uit zoals ‘On The Road’ en ‘Heart Race’, waarmee hij veel support kreeg vanuit de industrie en nationale radiozenders. ‘On The Road’ bereikte zelfs de Viral 50 van Spotify Nederland en gaat richting de 200.000 streams. Deze en meer nieuwe songs vormde samen zijn 2e EP ‘Little Life’, die begin dit jaar uitkwam. Net als vorig jaar, is Melle in 2021 geselecteerd voor de Popronde, nadat hij al wat ogen zijn kant op kreeg door zijn show in Heerlen en het Popronde Eindfeest van de vorige editie. Als laatste steuntje in de rug begon Melle 2021 met weer een prijs, namelijk de ‘Mooie Noten’ van GRAP Amsterdam. Met zijn laatste single ‘Run Run’ beleefde Melle een groot succes. Het vrolijke zomernummer stond meerdere weken op nummer 1 in dé ‘Radio 2 Verrukkelijke 15’ hitlijst. Daarnaast was Melle te gast bij meerdere radio shows van o.a. Radio 2, Radio Veronica en 3FM. Ook staat ‘Run Run’ op de radio rotatie playlist bij Radio 2, Radio Veronica en KINK.

Met ‘Already Home’ brengt Melle een optimistisch nummer dat gaat over dankbaar zijn voor wat je hebt en dat je niet altijd maar meer of anders moet willen. De vrolijke instrumentatie en zuivere klanken nemen je mee naar een gedachte waar alles nog niet zo slecht is. Met inspiraties als Phoebe Bridgers en Blake Mills, maar ook The Beatles en Queen is het nummer de perfecte mix tussen hedendaagse muziek en de oude klassiekers. ‘Already Home’ is de tweede song van zijn volgende EP, die in het voorjaar zal uitkomen en opgenomen is in de Wisseloord Studio’s.