Wies

Debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ van WIES nu te beluisteren

Vandaag, op vrijdag 17 september brengt de Nederpopband WIES het debuutalbum ‘Het Is Een WIES’ uit. Op het album staan bekende popsongs ‘Soms Is Het Te Laat’, ‘Barman’ en ‘Radiostilte’, de nieuwe single ‘Leef’ en nog een aantal gloednieuwe nummers. Het debuutalbum is vanaf nu te beluisteren via alle streamingdiensten. Liefhebbers kunnen het album op vinyl of cd per direct vooruitbestellen via www.hetiseenwies.nl.

“Het album is tekstueel een mengelmoes van mijn mooiste en donkerste ervaringen. De dingen waar ik mee worstel of met een bepaalde blik op terugkijk, zijn de dingen waar anderen zich in herkennen en iets bij voelen. Dat vind ik het grootste compliment, wanneer iemand na een show naar ons toe komt en vertelt dat een nummer iets met diegene heeft gedaan. We hopen dat het album dat voor meer mensen kan zijn.” – Aldus Jeanne, zangeres van WIES

Op het album staan in totaal negen is onwijs gevarieerde nummers: van popsong ‘Soms Is Het Te Laat’ tot het dansbare ‘Meisje’ naar het sferische en donkere ‘Zo Gek Toch Niet’. Ondanks dat de band het geen corona-plaat noemt, zijn de nummers dankzij corona wel in een ander daglicht komen te staan. ‘Barman’ is bijvoorbeeld een ode geworden aan het barpersoneel van de gesloten kroegen; ‘Maar Ik Doe Het Toch’ is de titeltrack van de 3voor12 documentaire over WIES in het corona-jaar geworden en de nieuwe single ‘Leef’ voelt als een post-corona anthem waarin de wereld weer opengaat.

WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. De band beleefde al een vliegende start met het winnen van de Amsterdamse Popprijs in 2018 en de Grote Prijs van Nederland in 2019. Dat jaar tourden ze ook mee met de Popronde als 3VOOR12 en OOR Talent. In 2020 gingen ze mee op tour met Roxeanne Hazes, wonnen ze de 3FM Talent Award, werden ze derde in de jaarlijkse Talentenverkiezing van De Volkskrant en werd de band één van de 12van3voor12 van 2020. Het debuutalbum werd door 3voor12 genoemd als een van de meest veelbelovende releases van het najaar.