diede

DIEDE is terug met ode aan haar vriend en baby BOY

DIEDE brengt haar nieuwe single ‘BOY’ uit. Na een kleine pauze als soloartiest, waarin ze zich met volle focus op het plotselinge succes van haar rap act Fata Boom stortte, is DIEDE sinds half juni terug met nieuwe muziek.

‘BOY’ is de tweede single van haar opkomende EP, die verwacht wordt in het voorjaar van 2022. Deze donkere, mysterieuze maar dynamische song is een ode aan verliefd worden wanneer je eigenlijk mentaal aan de grond zit en het allerminst verwacht. De man waarover het lied over gaat, is haar huidige vriend en de track komt uit op 27 augustus, precies één dag voor de datum waarop de twee hun eerste baby (een jongetje) verwachten. Met ‘BOY’ is het cirkeltje dus rond!

DIEDE is de capslock-versie van Diede Claesen, een singer-songwriter die ergens tussen alternatieve en catchy pop in danst met als rode draad haar authentieke, diepe en stevige zang. Ze omschrijft de muziek als ‘pop met een bite’ en al DIY-end neemt ze je mee in haar eigen creatieve heelal. Doe big bass-driven beats, gekke samples, wereldse sounds en nonchalante melodieën in een blender en je krijgt: DIEDE. Haar vorige single ‘HOME’ vormde de start van een reeks aan singles, die uiteindelijk een EP zullen vormen. Deze wordt in het voorjaar van 2022 uitgebracht.

Diede Claesen wordt in 2012 bekend als zangeres van de band Ape Not Mice. Daarmee scoort ze verschillende hits, wordt Radio 2 Talent, speelt voorprogramma’s voor o.a. Ed Sheeran en Caro Emerald en treedt op op festivals als Zwarte Cross, Paaspop en in zalen als Effenaar, Tivoli en 013. In mei 2015 debuteert ze als soloartiest DIEDE, met de EP ‘The Lighthouse’.

Hierop volgt de bekroning tot Oerol Talent, neemt ze nieuwe muziek op op Terschelling en speelt ze drie keer op het festival. Ook tijdens de Popronde 2015 speelt ze een volle tour. In 2018 werkt ze samen met het Paradiso- en Melkweg-productiehuis, waarmee ze in 2019 een multidisciplinaire show laat zien in Tivoli, de Melkweg en Paradiso.

Naast dit alles is ze sinds 2017 actief als rapper/performer bij Fata Boom, waarin ze samen met Mailmen (Martijn Groeneveld) tracks maakt en optreedt, en zelfs te horen is in o.a. de Amerikaanse film ‘Booksmart’ en de Zweedse Netflix-serie ‘Young Ones’.