aidan & the wild

Aidan & The Wild brengt door Lucky Fonz III geïnspireerde track uit

Aidan & The Wild brengt zijn single ‘The Whip’ uit. Dit is een duet met Merel Sophie en klinkt als een crossover tussen americana en soul. Het nummer is geïnspireerd op een gesprek wat Diederik van den Brandt (het brein achter Aidan & The Wild) had met Lucky Fonz III over de constante druk om te presteren, die zij voelen vanuit de industrie.

Diederik legt uit: “This song originated when I spoke with Otto Wichers (Lucky Fonz III) about the industry’s constant pressure to perform and achieve, to which Otto jokingly said that we’ve all become musicians so we wouldn’t have to slave away for a boss, so why would you whip yourself in the same way? These words stuck in my head on the way home, and sparked the inspiration for the hook of the song.”

Op zijn achtste raakte Eindhovenaar Diederik van den Brandt gefascineerd door de gitaar en die liefde is sindsdien alleen maar blijven groeien. Onder het alias Aidan & The Wild vertelt de songwriter en multi-instrumentalist zijn muzikale verhaal. Waar zijn gitaarspel te herleiden valt naar invloeden als Ben Howard en The Tallest Man On Earth, werpt hij zijn blik net zo vaak richting Nashville. Gewapend met een tas vol (vaak onconventionele) gitaartechniek en een ontwapenend eerlijke stem, brengt hij een tijdloze mengeling van folk en americana, die een eigenzinnige frisheid met zich meedraagt.

Met de jaren is zijn passie voor de gitaar vertakt naar een breder scala aan instrumenten, waaronder de pedalsteel gitaar, banjo en mandoline. Ondertussen is hij bijna net zo vaak als ‘side-man’ bij collega songwriters te vinden, als vooraan op het podium. Deze ervaring neemt hij mee de studio in, zoals te horen zal zijn op het debuutalbum ‘Revelation Never Came’ van Aidan & The Wild, dat in oktober uitkomt.

Diederik heeft inmiddels ruim 450 optredens op zijn naam staan. Hij speelde bijvoorbeeld op het Naked Song Festival, Ilse DeLange’s Tuckerville. Bovendien was hij het voorprogramma voor onder anderen Dan Owen en Hiss Golden Messenger. Naast deze mooie hoogtepunten was hij te horen op NPO Radio 2, 5 en 3FM. En dat terwijl deze jonge muzikant pas net begonnen is.