Delv!s

Delv!s brengt nieuwe single Rebelman uit

De Belgische soulzanger en songwriter Delv!s brengt zijn nieuwe single Rebelman uit via Because Music. Rebelman heeft Delv!s samen met Boris van Overschee (Warhaus) geproduceerd en de mix werd samen met Pascal Deweze gedaan.

Delv!s, wiens echte naam Niels Delvaux is, zou met zijn 1,93m lengte, volle baard en een dikke bos gitzwart haar in elke menigte wel opvallen. Maar het is dankzij zijn soulvolle stem dat hij iets minder dan 10 jaar geleden in de schijnwerpers kwam te staan. Het was tijdens zijn studie dat Delv!s voor het eerst de grote zangeressen zoals Nina Simone, Ella Fitzgerald of Billie Holiday te horen kreeg, die zijn androgyne en genadeloos diepe vocale stijl beïnvloedden.

Na enkele spetterende optredens op festivals als Pukkelpop, Gent Jazz en Lowlands, bracht Delv!s zijn debuut EP No Ending uit met onweerstaanbare disco funk, voorafgegaan door de single Come My Way, die 4 weken op rij de radio charts in België aanvoerde.

Met de diepgewortelde liefde voor muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, laat Delv!s op zijn nieuwe single Rebelman een meer volwassen kant van zichzelf zien. Voor deze nieuwe track wordt zijn personage uitgebeeld door een marionet, een symbolisch rekwisiet dat wordt gebruikt als een poëtische en ontroerende allegorie.

Als Rebelman al een protestsong genoemd kan worden, dan is het wel de meest lieflijk betoverende die je zult horen. De single, opgenomen in een kleine hut aan een meer, werd samengesteld met behulp van veldopnames, een Squier-gitaar, een elektronisch orgel en die kenmerkende stem van Delv!s gestuurd in gitaarversterkers. Met Rebelman opent Delv!s met een frisse wind een nieuw hoofdstuk. De eerste release van het komende debuutalbum Bla Bla Blue.