Indie dance-pop band CHARMPLAY in een nieuw jasje met weer een nieuwe plaat!

“RUSH” zo luidt het nieuwe nummer van de band CHARMPLAY welke uitkomt op vrijdag 9 juli 2021. Rush gaat over het altijd op zoek zijn naar een kick, een steeds opnieuw overtreffend hoogtepunt. In het ‘storyboard’ van het liedje wordt geschreven dat niets en niemand je daar in tegen kan houden. Als het ‘idee’ is ontstaan om iets te doen waar je een kick van krijgt (wat vaak onverstandige ideeën zijn) MOET het gewoon gebeuren. “Het idee voor deze track is ontstaan uit een avondje stappen waar ik boven op een parkeerpaal ben geklommen, hier vanaf wilde stagediven en toen keihard met mn kop op de stoeptegel terecht kwam. Daar zat een liedje in” – aldus frontman Robert Been.

Nieuwe muziek

De band was al regelmatig te horen- of te gast bij 3FM en NPO radio 2, speelde de afgelopen 5 jaren tot in alle uithoeken van Nederland zalen plat. Van ’t Paard in Den Haag tot Poppodium de Vorstin in Hilversum, waar zij hun eerste headline show in 2019 direct deden uitverkopen. Nu is hun muziek geëvolueerd en gegroeid om nog motiverender te worden, zowel fysiek als mentaal, dankzij de kenmerkende grooves die de vaak hoopvolle, soms confronterende maar altijd inspirerende teksten dragen.

CHARMPLAY was READY TO UNMUTE met hun eerder uitgebrachte single “Sunshine” en is er klaar voor om door te gaan. CHARMPLAY is READY TO RUN met hun nieuwe single “Rush” welke op 9 juli 2021 uitkomt!

Nieuwe formatie

Tijdens de pandemie achter de voortdurende stilte gebeurde er achter de schermen eigenlijk best wel veel. Zo werd de albumrelease door corona meerdere keren uitgesteld en waren er wat veranderingen bij het label. Dromen en doelen moesten bijgesteld worden, en ook besloot de band afscheid te nemen van voormalig drummer Eddie van Dongen en gitarist Laurens Huinder. Toen de band “Call it Off” begin 2020 aankondigde dat ze er letterlijk mee gingen stoppen, ontstonden er al vrij snel ideeën voor een eventuele nieuwe formatie. Na goed overleg tussen de huidige en potentiële bandleden en na kennismaking en overleg met label Quizzical Smile Entertainment, besloten drummer Sergei Christian en gitarist Gio Sliwa samen te gaan werken met CHARMPLAY. Een kersverse samenwerking met een geheel nieuw team!

CHARMPLAY is een band met een verfrissende combinatie van scherpe songteksten, catchy muziek en een focus op het in beweging krijgen van het publiek. Een must-see voor de fans van Bastille, The Killers en The 1975! De “feelgood indie/dance-pop” van deze energieke band is zowel fysiek als mentaal motiverend vanwege de kenmerkende grooves en hoopvolle en inspirerende teksten.