timo de jong

Nieuwe single van Timo de Jong (Americana)

Aankomende vrijdag brengt Timo de Jong zijn nieuwe single ‘Lifeboat’ uit. Dit is de eerste single van zijn live-EP ‘Save Yourself From Falling Session’, die in oktober van dit jaar uitkomt. De Jong is geen doorsneezanger, maar iemand met een diepe, warme stem die aan Frank Sinatra doet denken, gecombineerd met het gevoel voor style van bijvoorbeeld Nick Waterhouse en Chris Isaak. Hij tapt uit het vaatje van de grote songsmeden uit de Amerikaanse traditie. Een zanger die alle franjes weglaat en een eerlijk verhaal vertelt.

Timo de Jong is een authentieke muzikant en leeft voor (en van) liveoptredens, waarvan hij er nu al meer dan 600 heeft gedaan. Dat is inclusief drie succesvolle tours door Engeland, en optredens in Duitsland en België. Of het nu een intiem huiskamerconcert is of een bandoptreden in een popzaal, Timo doet z’n ding en dat ding is goede muziek maken.

Timo maakt zijn muziek om te beseffen, te vertellen en te helen. Daarbij pakt hij ervaringen van zichzelf en mensen om hem heen, om er vervolgens een universele en aansprekende tekst over te schrijven. Achter de schermen is Timo de Jong al een aantal jaren bezig met het verfijnen, verbeteren en uitkristalliseren van zijn muziek. Daarbij heeft hij zich van folk naar rock ’n’ roll bewogen, om uiteindelijk bij americana uit te komen.

Ondertussen werkt Timo ook hard aan een album. Tijdens dit proces koos hij voor het eerst voor een muzikaal klankbord in de vorm van producer Thomas Olivier (o.a. Hackensaw Boys). Die bekijkt Timo’s zelfverklaarde briljante ingevingen door een andere bril. Een waardevolle toevoeging, maar daarover later meer…

‘Lifeboat’ is vanaf aanstaande vrijdag overal te beluisteren.