Tawsen

Brusselse zanger/rapper Tawsen kondigt nieuw project aan en deelt nieuwe single

Nessun Dorma (vrij vertaald: ‘niemand slaapt’) is het nieuwe, aanstaande project van de Brusselse rapper/zanger Tawsen. Tussen 2019 en begin dit jaar bracht hij – volledig solo, dus zonder featurings – de EP’s Al Warda, Al Mawja en Al Najma uit. Op 2 juli verschijnt zijn mixtape Nessun Dorma, waarvoor hij meerdere gastartiesten uitnodigde. Iedere track vertegenwoordigt een sound die Tawsen graag omarmt. Het doel van dit project is om al die invloeden en featurings van buitenaf de ruimte te geven, zodat ze versmelten met zijn eigen muzikale universum. De aankondiging van zijn mixtape gaat gepaard met de release van een nieuwe single. Voor het nummer Nudes bundelde hij de krachten met de Franse rapper Sneazzy.

Biografie

Tawsen werd in 1997 geboren in Casalmaggiore, ItaliĆ«. Als zoon van Marokkaanse ouders verhuisde hij op z’n elfde naar Brussel, waar hij jaren later zou uitgroeien tot een van de rijzende sterren binnen de Franstalige pop- en hiphopscene

Zijn eerste stappen als artiest zette Tawsen op 18-jarige leeftijd, toen hij samen met zijn vrienden uit Anderlecht begon met muziek maken. Nadat zijn vriendengroep afhaakte, ging hij verder als soloartiest en werd daarin begeleid door vriend en beatmaker Goldo. Deze samenwerking leidde tot de release van zijn eerste reeks tracks.

De debuut-EP Al Warda verscheen begin 2019 en kort daarna trad de talentvolle Twasen op in een uitverkochte Botanique in zijn thuisstad. Later dat jaar verscheen de tweede EP, met daarop de hits Baby Mama en Safe Salina, die samen meer dan 13 miljoen keer zijn bekeken op YouTube. In diezelfde periode maakte hij z’n Franse televisiedebuut.

Ook op de derde EP greep Tawsen veelvuldig terug naar zijn Arabische roots met nummers als o.a. Keddaba. Mede hierdoor werden de zomerse nummers veelvuldig opgenomen in Spotify playlists zoals Habibi Gang Gang en La Vida Loca. Begin april van dit jaar deelde hij het nummer Babour met zijn fans, waarvan de videoclip inmiddels meer dan 5 miljoen keer is bekeken.