Graeme James brengt nieuwe single vandaag uit!

Op vrijdag 21 mei brengt de internationaal geprezen singer-songwriter Graeme James zijn nieuwe single The Angel of St. George uit. Het nummer gaat over een weekend in Venetië, dat zijn leven heeft beïnvloed.

Graeme legt uit: “Set during a summer holiday in Italy, ‘The Angel of St. George’ chronicles a life changing weekend in Venice. After initially planning to skip the city altogether, my wife and I experienced a series of beautifully serendipitous moments in Venice and what felt like a divinely inspired reminder to truly embrace who we were made to be.”

The Angel of St. George is de eerste single van zijn aankomende ep Field Notes on an Endless Day, dat in het teken zal staan van de zomer en tevens de laatste zal zijn in een serie van vier seizoensgebonden ep’s. Eerder verkende Graeme al het emotionele landschap van de herfst met de ep Old Storms in New Places.Vervolgens deelde hij op The Weight of Many Winters zijn ervaringen met de kille Noord-Europese winterdagen en vorige maand vierde hij nog het leven met zijn laatste ep A Sea of Infinite Possibilities.

Graeme James is een gelauwerde artiest die geboren is in Nieuw-Zeeland en momenteel in Nederland woont. Beïnvloed door de rijke verhalen en muzikale tradities van folk, heeft hij de afgelopen jaren een trouwe en wereldwijde schare fans opgebouwd. Tijdens zijn enerverende en dynamische liveshows speelt Graeme als eenmansband alle instrumenten zelf en combineert hij met behulp van een loop-pedaal elektrische viool, gitaar, banjo, bas, piano, baritonukelele, mandoline, accordeon, mondharmonica en percussie.