monokimono

Belgische monokimono werkt samen met Grote Prijs van Nederland-winnaar Vic Willems

monokimono heeft niet stilgezeten het afgelopen jaar: tijdens residencies in Kavka in Antwerpen en Volta Brussel nodigden ze elke dag een bevriende muzikant uit. Daaruit is een collab-EP gegroeid: aan de vijf tracks werkten meer dan 20 verschillende muzikanten en kunstenaars mee, met onder meer Vic Willems en puntjudith maar ook Willem Ardui (frontman van Blackwave). De plaat is doordrongen van troost en het plezier van samen muziek te kunnen maken.

Vandaag verschijnt ‘Jij & Ik’, de titeltrack en eerste single van monokimono’s tweede EP. Op deze single werkten ze samen met Grote Prijs Van Nederland-winnaar Vic Willems.

Voor de videoclip regisseur Robbe Maes (Tout Va Bien, Selah Sue) samen met art director Reynout Dekimpe een surrealistische wereld, opgetrokken uit maquettes. Hiervoor werd inspiratie gehaald uit elementen van Vic & Ben’s lockdown: een schilderij van Magritte, windows-bureaubladachtergronden en een klein boekje vol verwarrende dromen. Het resultaat zijn 4 “kijkdozen”: kleine miniatuurwerelden opgetrokken uit karton, verf, hout, zand, plantjes en licht waarin je nieuwe elementjes kunt blijven ontdekken. Via greenscreen zingen Vic & Ben “Jij & Ik”, een lied vol beloftes van betere tijden.

monokimono is de band rond Ben Tanghe. Ze maken Nederlandstalige indiepop met poëtische teksten en catchy hooks. De band heeft zijn debuut EP vorig jaar nog voorgesteld in Amsterdam in Cinetol, in een double bill met puntjudith.